На Волині розпочали прийом заяв на пільгові кредити для учасників АТО і ООС

0
0
На Волині розпочали прийом заяв на пільгові кредити для учасників АТО і ООС
Розпочали прийом заяв на отримання пільгових кредитів для придбання житла від учасників АТО і Операції об’єднаних сил, а також від внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Директор регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” Тетяна Воробйова розповіла, що до Волинського регіонального управління уже надійшло понад 40 заяв.

Внутрішньо переміщена особа Наталія Корж уже заповнила документи на отримання кредиту. Розповідає: приїхала із сім’єю до Луцька із Донецька. Житло з чоловіком і двома дітьми винаймають.

“Нам СМС прийшла на телефон про такий пільговий кредити. Ми тут стоїмо на обліку давно як внутрішньо переміщені особи. Зранку прийшли, щоб заповнити заяви. В анкеті треба подати особисті дані: мої, дітей” – розповіла жінка.

Заповнив також заяву на отримання кредиту на придбання житла Андрій Рогатюк, який воював на сході України. До регіонального фонду сприяння молодіжному житловому будівництву прийшов особисто. Заяву можна подавати й у електронному варіанті. Зробити цього, каже Андрій Рогатюк, йому не вдалося.

"Вісить сервер, я так зрозумів, що заходить багато людей зареєструватися. Я пробував зареєструватися, воно не дає. Тут я дивлюся по відсотках уже менші відсотки, бо у банках - то 50 на 50. Тут під - 3% річних, це набагато дешевше”, розповів претендент на отримання кредиту Андрій Рогатюк.

Кредит для учасників АТО і ООС, а також внутрішньо переміщених осіб надається терміном до 20 років під 3% річних. Одразу потрібно сплатити 6% вартості житла.

“Програма була прийнята 27 жовтня, фактично, вона на сьогодні не є опублікована, але, це кошти цього року. Їх треба використати у цьому році. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, розподіл коштів передбачено у бюджеті – 200 мільйонів гривень: 100 на учасників АТО і 100 на внутрішньо переміщених осіб. Але розподіл передбачений у залежності від того, скільки людей буде зареєстровано. За цією програмою сім’я має бути прописана разом, не повинна мати у власності житла, або мати не більше 13, 65 метрів квадратних житлової площі на особу”, – розповіла директорка регіонального управління “Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву” Тетяна Воробйова.

Гроші по областях розподілять пропорційно до того, яка кількість осіб за три дні зареєструється, каже Тетяна Воробйова. Заяви прийматимуть до 5 грудня із 9 до 18 години.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні