У Індії – хвиля протестів через групове зґвалтування та вбивство дівчини

0
0
У Індії – хвиля протестів через групове зґвалтування та вбивство дівчини
Групове зґвалтування та вбивство 27-річної дівчини в місті Гайдарабад викликало хвилю протестів в Індії.

Учасники акцій протесту вимагають смертної кари для злочинців та вжиття заходів, які б гарантували жінкам в Індії більшу безпеку. Про це пише ВВС Україна.

Злочин скоїли минулого тижня.

Про зникнення дівчини, яка працювала ветеринаром в Гайдарабаді, її родина заявила минулої середи, 27 листопада.

27 листопада дівчина виїхала з дому на скутері близько 18:00 за місцевим часом - вона їхала на консультацію до лікаря.

Пізніше вона зателефонувала сестрі і сказала, що колеса її скутера виявилися спущеними - хтось їх проколов. Вона також сказала, що їй запропонував допомогу водій вантажівки.

Однак після цього дівчина більше не виходила на зв'язок, спроби її рідних додзвонитися до неї виявилися безуспішними. Вранці у четвер її тіло виявив під мостом молочник.

За даними поліції, дівчина постраждала від групового зґвалтування, а потім її вбили.

За припущенням поліції, винні в скоєнні вбивства спочатку прокололи колеса її скутера, а потім запропонували їй допомогу.

За підозрою в причетності до злочину затримано чотирьох чоловіків.

Згідно з індійським законодавством, ім'я жертв насильства не повинно розголошуватися навіть після смерті жертви, але вже в п'ятницю ім'я дівчини стало одним із найчастіше згадуваних у соцмережах.

Користувачі соцмереж публікували фото вбитої, вимагали правосуддя і покарання злочинців.

Скоєний в Гайдарабаді злочин викликав обурення в суспільстві. Багато учасників протестів, а також політики, закликають засудити винних до страти.

Матері двох затриманих молодих людей заявили, що їхні сини мають бути покарані, якщо вони скоїли злочин.

"Присудіть їм покарання, яке вони заслуговують. У мене теж є донька", - сказала мама одного із затриманих в інтерв'ю The Press Trust of India.

У суботу біля поліцейського відділку на околиці Гайдарабаду, де жила дівчина, зібралися тисячі людей, які вимагали смертної кари для злочинців.

Протести на вихідних проходили по всій Індії. Учасники акцій протесту також вшанували пам'ять убитої.

Злочин різко засудили чимало політиків.

Депутатка індійського парламенту, відома акторка Джайя Баччан заявила, що ґвалтівники й убивці дівчину з міста Гайдарабад мають "піддатися лінчуванню".

"Я знаю, що це звучить жахливо, але таких людей треба віддавати на роздертя натовпу", - сказала Джайя Баччан в парламенті.

Генеральна секретарка опозиційної партії "Індійський національний конгрес" Пріянка Ганді заявила, що також має змінитися ставлення до жорстокості й насильства в суспільстві.

"Наше мислення має змінитися, ми повинні відмовитися від насильства, відмовитися терпіти жахливе поводження з жінками - грубе та жорстоке, з яким ми стикаємося щодня", - написала Пріянка Ганді в Twitter.

Депутатка Віджая Сатьянант, що представляє в парламенті штат Тамілнад, заявила, що Індію не можна назвати безпечною країною для жінок та дітей і зажадала, щоб злочинців стратили до кінця цього року.

"Відстрочка правосуддя - це те ж саме, що й відмова від правосуддя", - сказала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні