В Україні хочуть заборонити виробляти алкоголь з імпортного спирту

0
-2
В Україні хочуть заборонити виробляти алкоголь з імпортного спирту
У законопроект щодо приватизації ДП “Укрспирт” повернули норму про обов'язковість використання для виробництва алкоголю спирту українського походження.

Про це сьогодні йшлося під час засідання економічного комітету ВР, передає УНН.

Так, розглядаючи правки до першої редакції проекту ЗУ №2300 депутати повернули до нього норму про “український спирт”.

Вона й сьогодні наявна у чинному законодавстві: “Виробництво алкогольних напоїв для реалізації на території України здійснюється з використанням спирту етилового ректифікованого, коньячного і плодового та зернового дистиляту, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового та виноградного дистиляту спиртового, що мають статус українських товарів відповідно до Митного кодексу України”.

Так, виробництво алкогольної продукції треба буде здійснювати виключно зі спирту, “що має статус українських товарів, відповідно до Митного кодексу України” до 1 січня 2024 року.

Попри відсутність економічних розрахунків, зауваження Головного науково-експертного управління ВР та двох висновків Комітетів, зокрема бюджетного, Комітет ВР з питань розвитку економіки (головний) виніс законопроект в зал для голосування, де його прийняли у першому читанні.

Теги: алкоголь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні