--> На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП

0
-11
На Волині почав роботу перший мобільний ЦНАП
В Устилузькій міській громаді Волинської області почав роботу мобільний центр надання адміністративних послуг, створений завдяки партнерству громади з Програмою «U-LEAD з Європою».

Про це повідомили у Волинському офісі з розвитку місцевого самоврядування.

Мобільний ЦНАП буде надавати 80 послуг та ще 49 через стаціонарний ЦНАП.

Майже 8 000 мешканців 25 населених пунктів будуть отримувати якісні адмінпослуги поряд з домом. Затверджено чотири маршрути мобільного центру зі щоденними виїздами.

Завдяки інституційній підтримці Програми було модернізовано стаціонарний ЦНАП громади. Центр значно розширив перелік послуг, підключився до реєстрів. Громада зробила ремонт приміщення: тепер ЦНАП пристосований для потреб людей з інвалідністю, у ньому з’явився дитячий куточок.

«Модернізація головного офісу ЦНАП та запуск мобільного центру дозволяють нам бути певними, що в Устилузькій міській громаді запрацює належна система надання адміністративних послуг для мешканців та бізнесу. Я вітаю громаду з цим досягненням та бажаю швидких та якісних послуг», зауважиав регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» Станіслав Ющик, який взяв участь у відкритті ЦНАПу.

Мобільний Центр надання адміністративних послуг – це спеціально обладнаний автомобіль, у якому облаштовані два робочі місця адміністраторів та три місця для відвідувачів. Прийом громадян здійснюється всередині транспортного засобу, обладнаного системами обігріву та кондиціонування повітря, компактний пандус дозволяє обслуговувати осіб з інвалідністю в автомобілі.

Також ЦНАП обладнаний мобільною валізою для отримання послуг на дому. Громада придбала обладнання для мобільного центру та облаштувала гараж.

Голова Устилузької міської громади Віктор Поліщук подякував програмі «U-LEAD з Європою» за комплексну допомогу у налагодженні доступної та якісної системи надання адмінпослуг у громаді. "Завдяки злагодженій роботі та експертній підтримці ми вирішили питання доступності послуг для кожного мешканця, незалежно від його чи її місця проживання та можливостей доступу до інтернету чи будівлі ЦНАП», – зауважив голова ОТГ.

Всі співробітники ЦНАП пройшли курс навчання з підвищення кваліфікації, розроблений українськими та шведськими експертами.
До кінця 2019 року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Волинській області будуть працювати вісім належних центрів надання адміністративних послуг.

Довідково:«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні