Школярка з Волині виборола «бронзу» на міжнародній олімпіаді з астрономії у Румунії

0
-2
Школярка з Волині виборола «бронзу» на міжнародній олімпіаді з астрономії у Румунії
Десятикласниця Нововолинського ліцею № 1 Ольга Яриніч стала бронзовою призеркою міжнародної олімпіади з астрономії, що проходила в Румунії у місті П’ятра – Нямц.

Вона представляла нашу країну в складі української збірної юних астрономів, – йдеться на сторінці Нововолинської міської ради у фейсбуці.

Збірна України, яка складалася з п’яти учасників, здобула чотири бронзових та одну срібну медалі. Під час олімпіади учні вирішували астрономічні задачі на теоретичному та практичному турах, досліджували небесні світила за допомогою справжнього телескопа.

Нововолинську школярку до відповідальних змагань готували педагог рідного навчального закладу Ірина Патіюк та доцент кафедри теоретичної та математичної фізики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат фізико-математичних наук Павло Шигорін.

Заключним підготовчим етапом стали відбірково-тренувальні збори у місті Києві.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні