На Волині буде один госпітальний округ

0
2
На Волині буде один госпітальний округ
Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок створення госпітальних округів, який передбачає укрупнення округів до обласного рівня.

"У результаті Україна перейде на модель: одна область – один госпітальний округ. Наразі, наприклад, в Одеській області створено дев'ять округів. А стане один округ", – повідомив нардеп Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарність") із засідання Кабміну в Telegram-каналі, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд затвердив також положення про госпітальну раду.

Як повідомлялося, у листопаді 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок створення госпітальних округів із метою реформування та впорядкування мережі медзакладів. Водночас представники місцевої влади зазначали, що критерії створення госпітальних округів недостатньо чіткі й можуть спричинити спекуляції, а також висловили занепокоєння, що створені госпітальні округи можуть не збігатися з майбутнім адміністративним устроєм, визначеним після адміністративно-територіальної реформи.

У лютому 2017 року МОЗ затвердило "Примірне положення про госпітальні округи", що визначає організаційні та процедурні підстави їх функціонування. У документі акцентується увага на тому, що госпітальний округ не є окремим організаційно-правовим рівнем органів виконавчої влади, юридичною особою або суб'єктом господарювання.

Учасниками госпітальних округів є міські, районні ради, а також ради об'єднаних територіальних громад, які здійснюють співпрацю у сфері охорони здоров'я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні