У Луцьку розповіли, скільки виявляють порушень у тендерах

0
0
У Луцьку розповіли, скільки виявляють порушень у тендерах
У середу, 27 листопада, відбулася публічна дискусія на тему «Як на Волині карають за порушення на тендерах». Учасники обговорювали тему публічних закупівель на Волині.

Захід організував Центр журналістських розслідувань «Сила правди» в рамках проєкту «Зміцнення незалежних медіа у Волинській області».

До обговорення долучилися завідувач сектором моніторингу та перевірок закупівель управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області Віталій Приймачук, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Волинської області Андрій Матюк, начальник управління обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів ГУ Державної казначейської служби України у Волинській області Лариса Демчук, представники громадських організацій та журналісти.

«Наше управління відповідно до наданих повноважень здійснює моніторинг, перевірки та контрольно-ревізійні заходи державних закупівель. У цьому році станом на сьогодні нами проведено 148 моніторингів, проаналізували торги на суму 430 млн грн. У 109 були виявлені порушення", – розповів Віталій Приймачук.

На Волині наразі попереджено порушення у 43 процедурах шляхом скасування 20 процедур торгів на суму 62,2 млн грн і розірвання договорів у 23 процедурах на суму 13,1 млн грн.

"Тобто попереджено порушення у 30 відсотках усіх проаналізованих нами процедур", – наголосив службовець.

Найпоширеніше порушення – безпідставне відхилення дешевшої пропозиції або якщо не відхилено пропозицію, яка мала би бути відхиленою.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні