--> Волинян штрафуватимуть за самовільно зрубані хвойні дерева: розмір штрафів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинян штрафуватимуть за самовільно зрубані хвойні дерева: розмір штрафів

0
11
Волинян штрафуватимуть за самовільно зрубані хвойні дерева: розмір штрафів
З метою забезпечення населення головним атрибутом різдвяних свят волинські лісівники щороку створюють плантації хвойних деревець, де в передноворічний період проводиться їх заготівля. За придбанням новорічних ялинок звертайтеся у лісництва держлісгоспу за місцем проживання. За незаконну вирубку хвойних дерев у передноворічний період передбачається адміністративна відповідальність

Про це інформують на сайті Волинського ВОУЛМГ.

У ДП «Маневицьке лісове господарство» плантації різдвяних ялинок займають площу понад 15,5 га. Ці новорічні ялинки висаджені у 2012-2014 роках, їх уже можна рубати до свят.

Лісівники повідомляють, що планова заготівля новорічних ялинок не шкодить довкіллю. Ба більше виручені кошти спрямовуються на охорону і розвиток лісів.

За придбанням новорічних ялинок звертайтеся у лісництва держлісгоспу за місцем проживання. Ціна однієї новорічної ялинки висотою до 1 метра цього року коштує 62 грн, від 1 до 2 м – 66 грн, від 2−2,5м – 82 грн, 3-метрова ялинка коштуватиме 162 грн.

Також нагадують, на кожному деревці має бути прикріплена спеціальна самоклейна етикетка зі штрих-кодом, що є підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та вказує на правомірність її реалізації.

Адміністрація ДП «Маневицьке лісове господарство» доводить до відома населення, що за незаконну вирубку хвойних дерев у передноворічний період передбачається адміністративна відповідальність за статтями 65 та 66 Кодексу України про адміністративні правопорушення і накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу – згідно ст. 65, розмір штрафу за кожен факт незаконної рубки становить від 510 до 1020 гривень та за ст. 66 – від 51 до 102 гривень. Окрім цього, нараховується сума збитків за кожне незаконне зрізане дерево. Сума залежить від діаметра пня.

Також повідомляють, що в період з грудня по січень розмір шкоди при незаконній рубці хвойних дерев віком до 41 року обчислюється за таксами, затвердженими Постановою КМУ №665 від 23 липня 2008 року, збільшеною в 3 рази.

Для попередження та виявлення правопорушників у лісових масивах лісгоспу проводитимуться рейди за участю лісової охорони.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні