Волинян застерегли, як не потрапити на гачок інтернет-шахраїв

0
2
Волинян застерегли, як не потрапити на гачок інтернет-шахраїв
Поліція Волині застерігає жителів області про шахрайства під час купівлі товарів через Інтернет.

Правоохоронці радять громадянам аби не потерпати від зловмисників дотримуватися наступних порад:

- не переказувати гроші наперед. Якщо продавці просять повну передоплату, то швидше за все це - шахраї. Діють різноманітні служби доставки, де можна розрахуватися за товар після його отримання;

- перед тим, коли вказувати номер карти для оплати, радимо зайти на сайт кіберполіції, де в розділі «STOP FRAUD» ви можете перевірити зазначений продавцем рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;

- якщо ціна на товар дуже низька, то швидше за все ви натрапили на шахраїв;

- ні в якому разі не повідомляйте номерів банківської карти, чи номерів CVV2-коду третім особам.

У разі отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, правоохоронці просять невідкладно телефонувати за номером служби «102».

До слова, на початку листопада поліцейські викрили лучанина в шахрайстві на понад 70 тис. грн., а у серпні слідчі поліції Волині оголосили 33-річному жителю Горохівського району про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 та 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисник ошукав жителів області на понад 400 тис. грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні