Луцьк підписав Меморандум про співпрацю із Фондом енергоефективності

0
-1
Луцьк підписав Меморандум про співпрацю із Фондом енергоефективності
У вівторок, 26 листопада приміщенні Музею сучасного мистецтва Корсаків, відбулась презентація Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

У заході взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну та представники виконавчих органів Луцької міської ради, інформує пресслужба Луцької міськради.

«У Луцьку програма енергомодернізації багатоквартирних будинків вже працює. Проте, в результаті створення нових фінансових умов та долученню таких донорів як Програма розвитку ООН, IFC та багато інших, нам стає ще простіше впроваджувати заходи, які стали нормою сьогодні у багатьох містах Європи. Сьогодні усі стали енергоощадними, і ми розуміємо, що іншого шляху немає. Луцька міська рада також проводить комплексну термомодернізацію комунальних споруд, співпрацює із корпорацією НЕФКО та іншими структурами, підтримує ОСББ.

Меморандум, який нині підпусуємо, надасть нового імпульсу та динаміки цій співпраці, ще більше будинків долучиться до програми, а ми все краще заощаджуватимемо енергоносії та кошти мешканців нашого міста. Ми й надалі робитимемо усе для того, щоб відчути, що живемо у сучасному, європейському та енергоефективному Луцьку», – зазначив Григорій Пустовіт.

В свою чергу, директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну зазначила, що можливості фонду наразі є надзвичайно потужними: попереднього року на розрахунковий рахунок було отримано близько 1,5 млрд грн, цього року — 1,2 млрд грн, а починаючи з наступного планується отримати щорічне фінансування із Державного бюджету України у розмірі 1.6 млрд грн. Окрім того, ще 100 млн євро було отримано завдяки співфінансуванню з ЄС.

«Для нас дуже приємно розпочати адаптацію місцевої програми у місті Луцьку. Ми готові надати усю інформацію, аналіз програми, рекомендувати зміни та забезпечити усю необхідну підтримку для того, щоб далі рухатися разом.

Тільки спільні зусилля зможуть забезпечити досягнення кращих результатів», - додала вона, підписавши разом із секретарем міської ради, виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом Меморандум про співпрацю між Фондом енергоефективності та Луцькою міською радою.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів про досвід Луцька в енергозбереженні.

«Луцьк — одне із тих міст, що ставить пріоритети, а тоді до нас підтягуються й інші міста. Ми відкриті до спілкування з іншими регіонами нашої держави, на базі Центру надання адміністративних послуг постійно відбуваються зустрічі з керівниками ОСББ та структурних підрозділів різних міських рад. Ми постійно в роботі та напрацьовуємо нові програми», - зазначив він.

Заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу з енергозбереження Костянтин Петракеєв в деталях розповів про формування системи енергозбереження в місті Луцьку та досягнення у цій сфері за останні роки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні