У луцьких дитсадках впроваджуватимуть компостування органічних відходів

0
0
У луцьких дитсадках впроваджуватимуть компостування органічних відходів
У Луцьку розпочали впровадження компостування органічних відходів у дитсадках.

Зокрема, 22 листопада у ЗДО № 19 з ініціативи батьківського колективу та керівника закладу Світлани Валько, за підтримки відділу екології міської ради відбувся навчальний семінар для керівників дошкільних закладів “Впровадження компостування органічних відходів в умовах закладів дошкільної освіти”, – повідомилии у відділі екології Луцької міськради.

Молоді лучани, батьки вихованців навчального закладу висловили стурбованість незадовільною ситуацією з побутовими відходами та запропонували окремі дієві заходи для її вирішення.

Так, з ініціативи батьків в дитсадку у вересні придбали та встановили компостер для утилізації органічних відходів (кухонні відходи, рослинні відходи, опале листя).

Протягом двох місяців батьки разом з дітьми та працівниками садочка вчилися компостувати органічні відходи. "Цей захід є розумною та дієвою альтернативою вивезення та захоронення відходів на полігоні та запобігання їх спалюванню. Адже ганебна практика спалювання відходів, нажаль, є ще дуже поширеною серед населення", – повідомили у відділі екології.

Аби поділитись успішним досвідом та запропонувати його до впровадження у інших закладах, запросили керівників закладів дошкільної освіти міста.

Начальник відділу екології Оксана Лисак розповіла про особливості системи поводження з відходами, проблеми та перспективи галузі в Україні та зокрема у Луцьку. Ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві та проблемами його впровадження на місцях. Також підсумували результати роботи в галузі екологічної просвіти в напрямку поводження з відходами за останні роки.

На захід запросили активістів Наталію Гуркіну та Сергія Качкало, які поділились досвідом запровадження компостування органіки у навчальних закладах Боратинської ОТГ цієї осені.

Ініціатори встановлення компостера у садочку № 19 Олена Мороль та Катерина Кушнірук розповіли про те, як навчилися компостувати відходи садочка, про власний досвід компостування відходів вдома, шляхи вторинної переробки старих використаних речей, можливості щоденного зменшення утворення відходів у побуті та розповіли про еко-продукцію, яку можна придбати у мережі різноманітних луцьких закладів.

Гостей заходу перевзували у еко-бахіли виготовлені з вторинних матеріалів, а саме: з тканини із зіпсованих парасольок, пригощали надзвичайно смачним еко-хлібом та пастилою з натуральної сировини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні