На Волині відкрили першу амбулаторію у сільській місцевості. ФОТО

0
0
На Волині відкрили першу амбулаторію у сільській місцевості. ФОТО
В області відкрили першу амбулаторію загальної практики сімейної медицини, збудовану за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Урочисте відкриття відбулося 20 листопада року, – повідомили в пресслужбі Волинської ОДА.

"Від імені Волинської обласної державної адміністрації та від себе особисто щиро вітаю вас із відкриттям першої в області амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Ви перші, бо цьому дуже сприяв ваш голова громади. Бажаю, аби ви відвідували цей заклад лише у профілактичних цілях", – зауважив у вітальному слові заступник голови ОДА Валентин Цьось.

За його словами, звести такий сучасний заклад, який ще й гармоніює та доповнює сусідні будівлі, вдалося завдяки голові Прилісненської ОТГ, який завжди безпосередньо брав участь у всіх етапах будівництва та підійшов до питання по-господарськи. Поруч з амбулаторією розташований ЦНАП та адмінбудівля ОТГ.

До слова, Прилісненська амбулаторія – одна із дев'яти, будівництво яких завершать цьогоріч.

Нагадаємо, загалом в області за кошти цільової субвенції на розвиток медицини у сільській місцевості, зводять 21 амбулаторію. На 15 –будівельні роботи у розпалі, або ж, як у Прилісному, вже завершені, ще – лише розпочали.

Так, загальна кошторисна вартість Прилісненської амбулаторії становить 7 млн 800 тис. грн.

На відкриття довгоочікуваного медзакладу прийшло багато селян. Після урочистого перерізання стрічки вони оглянули зроблене. Амбулаторія повністю укомплектована, хоч медичне обладнання ще не змонтували.

В амбулаторії працюватиме колектив із 20 медичних працівників, з яких 4 сімейних лікаря.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні