--> Кабмін виділив 252 мільйонів на наукове судно для дослідження Антарктиди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кабмін виділив 252 мільйонів на наукове судно для дослідження Антарктиди

0
3
Кабмін виділив 252 мільйонів на наукове судно для дослідження Антарктиди
Кабмін України виділив кошти для закупівлі наукового океанського судна льодового класу для українських полярників, які вивчають Антарктиду.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Очікується, що угоду про придбання судна буде укладено до кінця 2019 року, а 2020-го відбудеться його перший вихід в океан під українським прапором.

За словами міністра освіти та науки Ганни Новосад, зараз завершується підготовка програми полярних досліджень України на 2021−2030 роки, де Кабмін врахує наявність власного судна.

Очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий пояснив, що з кінця 20 століття Україна не має суден необхідного класу, які дозволили б вести дослідження у Світовому океані та надавати підтримку антарктичним дослідженням на станції «Академік Вернадський».

«Власне сьогодні майже 20 років з часу останнього самостійного наукового рейсу України в Південному океані. Для обслуговування нашої станції ми щороку фрахтуємо іноземні судна, а морські дослідження тривалий час взагалі не вели, лише минулого року почали дещо робити з борту риболовних суден», — відзначив науковець.

За словами Дикого, купівля власного судна і відновлення наукових рейсів надзвичайно посилять можливості України.

На придбання судна Уряд виділив до 252 млн гривень.

«Це той максимум, на який ми можемо розраховувати, але ми працюватимемо над тим, щоб вкластись у меншу суму і заощадити державні кошти», — пояснив Дикий.
Теги: наука, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні