--> Україна і Чехія порахують українських заробітчан | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна і Чехія порахують українських заробітчан

0
2
Україна і Чехія порахують українських заробітчан
Рахункова палата та Вищий аудиторський офіс Чехії хочуть провести паралельний аудит щодо забезпечення прав трудових мігрантів.

Аудит дозволить зрозуміти, скільки українців перебуває та працює в Чехії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Рахункової палати.

Так, це питання голова Рахункової палати Валерій Пацкан обговорив під час візиту до Києва президента Вищого аудиторського офісу Чеської Республіки, віцепрезидента EUROSAI Мілослава Кали.

Зазначається, що Чехія – одна з найпривабливіших країн, куди українці виїжджають на роботу та навчання, і це досить болюче питання для України, адже дані стосовно кількості українців, які перебувають в Чехії, різняться.

"Але ми повинні бути впевнені, що вони мають належний захист на території іншої країни. Так само, як і громадяни Чехії, які приїжджають до України", – сказав Пацкан.

Він наголосив, що такий аудит був би корисний не лише для України, а і для Чехії, оскільки важливо точно знати, скільки українців працевлаштовані офіційно.

Голова Рахункової палати зазначив, що домовленості про проведення такого аудиту вже також досягнуті з польськими та словацькими колегами.

У свою чергу, Кала зауважив, що проект можна було б розширити, оскільки українці працюють в багатьох країнах Європи, а також додав, що результати такого аудиту могли б бути використані й іншими країнами згодом для проведення аудитів щодо забезпечення прав їх трудових мігрантів. Зокрема, йдеться про Білорусь, країни Балтії та Балкан.

Так, під час візиту Валерій Пацкан та Мілослав Кала підписали угоду про співробітництво між Рахунковою палатою та Вищим аудиторським офісом Чехії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні