Українці яхтою намагались переправити до Італії понад 70 нелегалів

0
-1
Українці яхтою намагались переправити до Італії понад 70 нелегалів
Біля берегів Італії викрили яхту з 74 нелегалами на борту, серед екіпажу виявилося 2 українці, яких заарештувала поліція.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Держприкордонслужби.

“Викрити яхту з 74 нелегалами біля берегів Італії вдалося у результаті співпраці українських прикордонників з Європолом”, — йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначено, що днями Держприкордонслужба України отримала підтвердження, що за наданою в Європол інформацією про один з плавзасобів, який міг використовуватися для незаконної оборудки, Берегова охорона Італії перепинила яхту, що дрейфувала. Плавзасіб вдалося виявити у бухті Роччелла-Йоніка (італ. Roccella Ionica).

"На борту маленького суденця знаходилося аж 74 пасажири, які назвалися громадянами Іраку. Екіпаж яхти складався з 2 українців 1980 та 1988 років народження. За сприяння нелегальній міграції італійська поліція наших співвітчизників заарештувала”, — йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначають, що у даній злочинній схемі громадяни України, які здійснюють безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності, яка у свою чергу полягає у їх вербуванні та експлуатації “Торгівля людьми”.

“Держприкордонслужбою України спільно з Національною поліцією України та Європолом вживаються активні заходи з протидії вказаній злочинній діяльності, тривають слідчі дії, кінцевою метою яких є притягнення до кримінальною відповідальності осіб, у тому числі іноземних громадян, причетних до втягнення українських громадян до злочинної діяльності за кордоном”, — йдеться в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні