Волинські громади працюватимуть напряму із держбюджетом

0
3
Волинські громади працюватимуть напряму із держбюджетом
54 ОТГ Волині працюватимуть на пряму із Держбюджетом.

Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації містк України.

4 листопада, Верховна Рада України схвалила в цілому Закон України «По Державний бюджет України на 2020 рік».

Для Асоціації міст України (Асоціація міст України) дуже важливо, що схвалений парламентом Держбюджет-2020 враховує переведення всіх ОТГ на прямі міжбюджетні відносини. АМУ в бюджетному процесі наполегливо відстоювала цю позицію, адже новостворені громади та їх жителі отримають ресурси, повноваження та можливості розвитку, як і передбачено реформою місцевого самоврядування.

Тож, як наслідок, у проєкті Держбюджету-2020 врахували переведення на прямі міжбюджетні відносини 108 ОТГ, які цьогоріч провели перші вибори, 68 приєднань до ОТГ та громади, утворені шляхом приєднання до міст обласного значення.

«Для АМУ, як організації, що захищає інтереси усіх без винятку громад, вкрай важливо, що вдалося відстояти у Держбюджеті-2020 прямі міжбюджетні відносини для усіх об’єднаних громад. Ці громади отримають нові можливості – ресурси та повноваження – для надання якісних послуг своїм жителям. Саме у цьому й полягає мета реформи місцевого самоврядування, яку підтримує наша Асоціація», – наголосив Голова АМУ Віталій Кличко.

Так на Волині, з січня 2020-го у прямих міжбюджетних відносинах будуть 54 ОТГ, зокрема, і Луцька міська ОТГ (Луцька міська рада), яка утвориться за спрощеною системою завдяки приєднанню Прилуцької сільської ради, що на Ківерцівщині. Потрапили до цього числа Мар’янівська селищна ОТГ, де вибори відбулися у червні, Доросинівська та Сошичненська сільські ОТГ, що у Рожищенському та Камінь-Каширському районах, вибори в яких відбудуться 22 грудня.
Зі слів консультанта з юридичних питань Асоціації міст України Валентина Малиновського (Valentyn Malynovskyi), який працює в Офісі реформ при Волинському РВ АМУ, в межах проєкту «ПУЛЬС», що його Асоціація втілює за підтримки USAID.

Будуть враховані й фінансові інтереси ОТГ, що приєднають до себе суміжні тергромади. Нагадаємо, що у грудні 2019-го додаткові вибори будуть у Романівській сільській громаді, що приєдналася до Підгайцівської ОТГ (Підгайці - об’єднана територіальна громада ОТГ) Луцького району, Кримненській сільській громаді – до Дубечненської ОТГ та Журавлинській сільській громаді – до Смідинської ОТГ (Смідинська громада), що на Старовижівщині, у Соловичівській сільській громаді, що стала частиною Турійської селищної ОТГ (Турійська громада: Сьогодення).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні