--> Мандрівник з Луцька натрапив на дивні ікони у Франції. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мандрівник з Луцька натрапив на дивні ікони у Франції. ФОТО

1
-2
Мандрівник з Луцька натрапив на дивні ікони у Франції. ФОТО
Мандрівник із Луцька Віктор-Микола Гаврилюк знайшов незвичайні християнські ікони.

Фото ікон із французького храму він опублікував у своєму фейсбуці. В коментарях до допису мандрівник також розмістив фото церкви, в якій натрапив на ікони, передає «Таблоїд Волині».

Традиційний сюжет «Шлях на Голгофу» набуває у картинах із французької церкви нового змісту. Замість єврейського народу, що знущався із Христа, на іконах зобразили сучасну людину: у спортивному одязі, на велосипеді та з обличчями, повними ворожості чи байдужості.

«Мир вам, браття та сестри! В Ліонській церкві святого Нізера, що побудована близько XV-XVI століття, побачив досить цікаві ікони дороги Христа на Голгофу. В чому їх цікавість, я думаю, ви і самі помітили... Тож не грузитиму текстом, але залишу поживу для роздумів», – лаконічно підписав світлини Віктор-Микола.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якже церковні канони яких дотримуються при написанні ікон.Якщо вони порушені ,то це звичайні малюнки .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні