--> У Луцьку організація незрячих відзначила своє 10-річчя. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку організація незрячих відзначила своє 10-річчя. ФОТО

0
-1
У Луцьку організація незрячих відзначила своє 10-річчя. ФОТО
Громадська організація «Генерація успішної дії» відзначила своє 10-річчя.

Урочисте святкування до Міжнародного дня незрячих та з нагоди 10-річчя організації відбулось у середу, 13 листопада, у ресторані «Ліон», повідомляє пресслужба Луцькради.

На захід завітали заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, депутат Богдан Богонос, представники виконавчих органів Луцької міської ради, обласної влади, голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук, а також лучани, що так чи інакше причетні до її діяльності.



Під час заходу, присутнім розповіли та підсумували усю діяльність організації за 10 років, а Віталій Ткачук розповів про безліч успішно реалізованих проєктів, спрямованих на реабілітацію, інтеграцію в суспільство та самореалізацію людей із вадами зору. Зокрема, це туристичний похід Шацьким національним парком «Подолаймо бар’єри в собі», різдявні вертепи, проєкти по працевлаштуванню, організації служби супроводу для незрячих лучан та студії друку шрифтом Брайля «Braile Studio», акція для посадовців місцевого самоврядування «Відчуй життя в темряві» та багато інших.

Окрім того, присутніх привітали своїми музичними виступами заслужений артисти естрадного мистецтва України Сергій Скулинець та співачка Галина Конах.



«Згадуючи цей проєкт я хочу подякувати за те, що Віталій Ткачук наполіг, аби ми взяли в ньому участь. Коли ти перебуваєш в таких умовах, то розумієш, наскільки складно незрячій людині пересуватися містом щодня, користуватись громадським транспортом, ходити на роботу. Я думаю, що такі заходи дійсно дозволяють привернути уваги до людей із порушенням зору.

Після цього ми почали масово викладати у Луцьку тактильну плитку на перехрестях. Сьогодні — це декілька десятків місць. У Луцької міської ради дуже тісна спіпраця із ГО «Генерація успішної дії», щомісяця ми обговорюємо її потреби.

Окрім того, нещодавно ми встановили тактильний макет Луцького замку і радимося із Віталієм на рахунок наступної родзинки нашого міста, що буде виготовлена у зменшеній, тактильній копії. Ми долучилися до повного фінансування служби супроводу незрячих та допомогли зробити ремонт у її приміщенні.

Хочу подякувати за таку співпрацю та спілкування, адже воно дозволяє нам подивитися на проблеми міста та людей із порушенням зору з іншого боку. Члени цієї організації є прикладом мужності, любові до життя та того, як треба рухатися вперед», - розповів Ігор Поліщук.



До вітання також долучився Костянтин Петрочук, підмітивши, що співпраця із ГО «Генерація успішної дії» вже давно стала дружньою та приємною.



В свою чергу, Віталій Ткачук зазначив, що ГО «Генерація успішної дії» завжди відчуває підтримку міської влади:

«Останні 3-4 роки наша співпраця стала тіснішою та пліднішою. Наприклад, студія друку шрифтом Брайля «Braile Studio» фінансується із міського бюджету, служба супроводу для незрячих відтепер на 100% забезпечується Луцькою міською радою. Проєкт «Відчуй життя в темряві» у Луцьку відбувся вперше в Україні.

Звичайно, озвучка в громадському транспорті бажає бути кращою, проте прогрес є, і це не може не тішити», - в свою чергу розповів Віталій Ткачук.



Варто зазначити, що робота над звуковим супроводом у громадському транспорті триває, та отримає свій розвиток завдяки остаточному впровадженню системи електронного квитка та оплати проїзду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні