--> Венецію затоплює після рекордної повені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Венецію затоплює після рекордної повені

0
22
Венецію затоплює після рекордної повені
Частину італійського міста Венеція затопило водою після найбільшої за понад 50 років повені.

За даними центру моніторингу повеней рівень води досяг позначки у 1,87 метра. Лише одного разу, відтоді як 1923 року почався моніторинг, повінь була більшою. 1966 року рівень води сягнув 1,94 метра. Про це пише ВВС Україна.

Фотографії демонструють, що популярні туристичні місця залишилися повністю затопленими, а люди прогулюються вулицями у високих чоботах.

Площа Святого Марка - одна з найнижчих частин міста - один з найбільш уражених повінню районів. Базиліка святого Марка була затоплена шостий раз за 1200 років, згідно зі спостереженнями.

П'єрпаоло Кампостріні, член ради святого Марка, заявив, що чотири з цих шести повеней сталися протягом останніх 20 років.

Двоє людей загинули на острові Пеллестріна, тонкій смузі суходолу, що відокремлює Венеціанську лагуну від Адріатичного моря. Одного чоловіка вдарило струмом, коли він намагався запустити помпу у своєму будинку, а другу людину знайшли мертвою в іншому місці.

Мер Венеції Луїджі Брюгнаро заявив, що оголосить стан катастрофи та попередив, що повінь "залишить постійний відбиток".

"Ситуація драматична. Ми просимо уряд допомогти нам. Вартість буде високою. Це результат зміни клімату", - написав він у Twitter.

Люди по всьому місту змушені пересуватися через затоплені вулиці.
Теги: місто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні