--> Директорка волинської школи незаконно отримала почесне звання і отримувала надбавку до зарплати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Директорка волинської школи незаконно отримала почесне звання і отримувала надбавку до зарплати

0
-7
Директорка волинської школи незаконно отримала почесне звання і отримувала надбавку до зарплати
Директорку Нововолинської ЗОШ №4 ім. Тараса Шевченка Таїсу Сачук звинувачують у шахрайстві з документами.

Про це стало відомо з ухвали Нововолинського міського суду Волинської області, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

На підставі цього у 2013 році їй присвоїли почесне звання «Заслужений працівник освіти» і впродовж 6-ти років виплачували грошові премії та нараховували пенсію.

Відомо, що правоохоронці взялися перевіряти законність отримання директоркою школи звання через заяву громадянки, у якій та запевняє, що Раїса Сачук незаконно отримала звання та через це незаконно протягом років отримувала надбавку до зарплати та пенсії.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що будучи директором Нововолинської школи Таїса Сачук навмисне подала неправдиві відомості, аби їй присвоїли почесне звання «Заслужений працівник освіти». Маючи педагогічний стаж більш ніж 30 років, жінка вирішила подати протокол зборів педагогічного колективу та інші документи щодо висунення її кандидатури для нагородження. По факту ж відповідного зібрання педагогів не було взагалі.

В результаті директорка отримала звання й надбавку в розмірі 20% від основного окладу та кошти на загальну суму 53 672, 68 гривень від управління освіти Нововолинської міської ради.

Званням її нагородили 27 червня 2013 року відповідно до подання, внесеного тодішнім головою Волинської обласної державної адміністрації Борисом Клімчуком з нагоди «Дня Конституції України».

Зазначають, що у нагородному листі вказані конкретні заслуги Таїси Сачук, завдяки яким її і нагородили. Міститься також і печатка школи. Цікаво, що у розпорядженні комітету відсутнє звернення трудового колективу Нововолинської ЗОШ щодо нагородження директорки почесним званням.

У розпорядженні управління освіти, науки і молоді Волинської ОДА офіційні документи щодо представлення до нагородження Таїси Сачук також відсутні.

У зв'язку із цим виникла необхідність з'ясувати, на якій підставі указом Президента України Таїсу Сачук нагородили званням «Заслужений працівник освіти».

В ході допиту у якості директорка свідчити проти себе відмовилася.

Згідно з ухвалою суду слідчим надали доступ до оригіналів документів, які допоможуть з'ясувати ситуацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні