У Луцькому зоопарку відвідувачі кинули кошеня до левів, а мавпам дали гострі заколки

2
9
У Луцькому зоопарку відвідувачі кинули кошеня до левів, а мавпам дали гострі заколки
У Луцькому зоопарку хтось із відвідувачів раннього недільного ранку через височенну скляну огорожу перекинув на майданчик для вигулу хижаків кошеня. Маля кинули до левів, які в той час були на прогулянці. На щастя, співробітникам зоопарку, які примчали на крики тварини, вдалося заманити хижаків назад у вольєр, а маля - врятувати.

Про це розповіли на сторінці комунального підприємства "Луцький зоопарк" у фейсбуці.

"Намагаємося розповідати про радісні події з життя зоопарку: народження малят, поповнення колекції, відзнаки колективу, проведення свят. Водночас, аби завжди бути відвертими, інформуємо і про надзвичайні ситуації, як от нещодавнє викрадення папуг та загибель одного з них через жорстоке поводження з пернатами злочинців", – йдеться в повідомленні адміністрації звіринця.

Працівники зоопарку повідомляють, що неприємні ситуації трапляються на території звіринця досить часто. І неприємності пов'язані із недобросовічсними відвідувачами.

"Таких, що не вміють себе поводити у зоопарку – чимало, – розповідають.

Вони – різного віку, статі, статусу. І якщо у побуті таких осіб для окреслення моделі поведінки зазвичай називають свиньми чи мавпами, ми цього собі дозволити не можемо. Найперше - тому, що наші примати чи поросята нічого подібного собі не дозволяють. На відміну від відвідувачів", – зазначають на сторінці зоопарку.

Відвідувачі часто намагаються обманути на касах, зокрема на купівлі квитків, особливо дитячих. Притім, що правила прості: дорослий проходить за 60 гривень, дитина понад 1 м заввишки - за 40 гривень, менші - безплатно), а адміністратори самі уточнюють, чи є відвідувачі представниками пільгових категорій.

Часто-густо гості зоопарку люблять посперечатися на вході, і приводів знаходять безліч. Наприклад, щодо переміщення зоопарком (чи то на самокаті, чи то на велосипеді чи гіроборді). Або "недорахуватися" кількості при придбанні квитків, особливо для організованих груп відвідувачів. Або, йдучи родиною, заявити, що дитині не купувати квиток "на касі сказали". Або вимагати пропустити вже, хоч до закриття хвилин 20 і контролери працюють винятково на випуск з території, тощо.

Окрема тема – годування тварин забороненими продуктами для їх вживання.

Найгірше, коли відвідувачі наражають тварин на небезпеку.

Якось, раннього недільного ранку, хтось із відвідувачів перекинув на майданчик для вигулу хижаків кошеня, яке теж мешкало на території зоопарку. Через височенну склянну огорожу! До левів, які власне були на прогулянці!

На щастя, співробітникам зоопарку, які примчали на крики маляти, вдалося заманити хижаків назад у вольє, а маля - врятувати (хоча воно і травмувалося при падінні).

А у день святкування 40-ї річниці зоопарку від мавп ледве забрали гострі предмети, які б їх убили, якщо б потрапили в організм. Зеленим мавпочкам хтось із відвідувачів дав дитячі заколки!

Горе-годувальники попри заборону намагаються нагодувати тварин хлібом. За усіма персонал зоопарку не встигає вслідкувати. А тварини потім страждають.

Одного з таких гостей працівники зоопарку вирішили показати. Фото завантажили самі відвідувачі. На світлині невідомий "герой" годує хлібом тигра Трішу. Попри перила, на яких є табличка про заборону, гість пхав руки до хижака, давав м'ясоїдній тварині саме ж той продукт, який входить до її раціону.

"Через день після публікації фото горе-відвідувача ми відреагували на нього - зробили грати від відвідувачів. І можна було б написати: "Дякуємо, що ви спонукаєте нас до вдосконалення". Але натомість просимо - дозвольте нам просто піклуватися про наших підопічних, працювати на розвиток, а не ліквідовувати наслідки від відвідин тих, хто - гірший за звіра!

Шануйте нашу працю. Її ж дійсно видно. А чи залишиться зоопарк місцем найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста та як зміниться у найближчому майбутньому - залежить не лише від нас, а від кожного, хто хоча б раз у нас побував", – йдеться у зверненні працівників зоопарку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наших людей нікуди впускати не можна
Відповісти
Виродки кінчені! І чомусь мені здасться, що таким бидлом наше місто поповнилось відносно нещодавно, з 2015р
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні