На Волині на території заказника спіймали браконьєрів з двома риболовецькими сітками

0
4
На Волині на території заказника спіймали браконьєрів з двома риболовецькими сітками
У жовтні на водоймах вилучено 114 одиниць заборонених знарядь лову.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль

У період з 1 по 31 жовтня 2019 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 22 рибоохоронних рейди та викрито 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 28 грубі.

Також складено 27 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), дев’ять – ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та два – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 14 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 51 кг риби та 88 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період на порушників накладено 14 658 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 977 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 569 кг водних біоресурсів, з яких 520 кг – на ринках. Також вилучено 26 од. заборонених знарядь лову», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 39 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, 20 жовтня державні інспектори рибоохорони викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на оз. Окорськ Локачинського району Волинської області, що є територією Окорського гідрологічного заказника. Близько 19 години виявлено двох порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – двома риболовецькими сітками. У сітках знаходилось 7 екз. риби карликовий сомик. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, рибпатрульні здійснили їх випуск у природне середовище.

На порушників оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення громадян до відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні