На Волині храмовий празник відзначили у сільській хаті. ФОТО

3
10
На Волині храмовий празник відзначили у сільській хаті. ФОТО
У селі Доросині Рожищенського району у день пам'яті святого апостола і євангеліста Луки соборне богослужіння на честь престольного свята відбулося в «храмовій хатинці».

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Богослужіння відбувалось 31 жовтня.

«Домовий храм» не зміг вмістити у свої стіни усіх охочих віддати молитовну шану у день престольного свята, тому частина прихожан та гостей перебувала у «притворі» та на подвір’ї, розділяючи спільну молитву з духовенством», – пишуть на сайті.

Літургію очолив благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили колишні настоятелі – протоієрей Володимир Яцишин, протоієрей Володимир Шекель та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність православних християн.

По завершенні літургії священнослужителі разом з паствою звершили традиційний Хресний хід, де окропили усіх охочих святою водою.

«Сльози радості бриніли на очах прихожан, адже православну віру не вдалось похитнути та знищити. І не важливо, чи в хатинці, чи в соборі, нині в Доросинях продовжує лунати молитва за спасіння роду людського», – йдеться в повідомленні.

Протоієрей Петро Іваничко сердечно привітав усіх присутніх з днем престольного свята, нагадавши про те, що небесний покровитель апостол і євангеліст Лука теж був гонимий, але він ніколи не боявся продовжував звершувати апостольське служіння.

Своєю чергою настоятель священник Анатолій Дем’янчук щиро подякував собору духовенства, прихожанам й гостям свята та попрохав у всіх присутніх постійно молитись до святого апостола Луки, який, чуючи прохальні молитви, обов’язково вознесе їх до Господа Бога.

Нагадаємо, релігійна громада апостола і євангеліста Луки у Доросинях першою у Рожищенському районі вирішила приєднатись до Православної церкви України.

Настоятель храму Анатолій Дем’янчук, який служив на цій парафії з березня 2018 року, відмовився переходити разом з громадою.

Згодом три десятки місцевих мешканців вирішили молитись у тимчасово пристосованому приміщенні – будинку, який дали у користування вихідці села.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ можу і в хатинках збиратися...а тим часом Прасвославну Церву України переслідують в Росії і на окупованих територіях.
Відповісти
В своїй хаті своя правда.... ???
Відповісти
Задаюся собі питанням і не знаходжу відповіді: а в що ці люди вірять і чи задумуються вони про свою віру?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні