--> У США запустили ракету-носій, розроблену спільно з українцями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У США запустили ракету-носій, розроблену спільно з українцями

0
-3
У США запустили ракету-носій, розроблену спільно з українцями
З американського острова Уоллопс відбувся успішний пуск американсько-української ракети-носія середнього класу "Антарес".

Один зі ступенів ракети розроблено та виготовлено українськими підприємствами. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля".

"2 листопада о 15 годині 59 хвилин за київським часом (9 годин 59 хвилин за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск американсько-української ракети-носія середнього класу "Антарес", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ракета-носій вивела на орбіту, що близька до орбіти Міжнародної космічної станції, 12-й автоматичний вантажний корабель Cygnus, який має доставити на МКС близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA.

Ракета-носій, як пояснюється, складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля "Сігнус" (третій ступінь).

"Основну конструкцію першого ступеня PH "Антарес" розробило ДП "КБ "Південне", а виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "Чезара", "Рапід" (Чернігів) та ін.", - зазначили у конструкторському бюро.

Основні завдання нинішньої місії були доправити на Міжнародну космічну станцію провізію та спорядження для екіпажу, обладнання для станції і наукових досліджень, а також для виходу у відкритий космос.

"Зокрема, на МКС буде доставлено: альфа-магнітний спектрометр, призначений для пошуку ознак темної й незвичайної матерії, а також антиматерії (дослідження допоможуть зрозуміти, як був утворений Всесвіт); експериментальну духову шафу Zero-G Oven для досліджень властивостей теплопередачі та процесів приготування їжі в умовах мікрогравітації (піч розроблена спеціально для використання на космічній станції та може застосовуватися в майбутніх тривалих польотах); пристрій для переробки пластику в нитку для 3D-друку в орбітальній лабораторії; засоби захисту космонавтів від радіації", - уточнили у конструкторському бюро.

Там також зазначили, що загалом з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 11 разів, з яких 10 – успішно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні