У Дрездені оголосили «надзвичайну нацистську ситуацію»

1
0
У Дрездені оголосили «надзвичайну нацистську ситуацію»
Муніципальна рада міста Дрездена у східній Німеччині схвалила резолюцію про "надзвичайну нацистську ситуацію".

Вона заявила, що проблема ультраправих в місті є дуже серйозною, пише ВВС Україна.

Християнські демократи - партія Ангели Меркель - голосували проти і вказали, що "страхітливий" вираз в документі по суті є мовленнєвою помилкою.

Дрезден, столиця Саксонії і кандидат на отримання статусу Європейської культурної столиці 2025 року, вже давно вважається своєрідним оплотом ультраправих. Зокрема, саме в ньому з'явився антиісламський рух PEGIDA.

Члени міської ради схвалили резолюцію, в якій говориться, що потрібно робити більше, щоб впоратися з проблемою. Однак критики кажуть, що міська влада зайшла вже занадто далеко.

"Надзвичайна нацистська ситуація (німецькою Nazinotstand) по аналогії з кліматичною надзвичайною ситуацією означає, що у нас серйозні проблеми. Відкрите демократичне суспільство під загрозою", - заявив BBC News член місцевої ради Макс Ашенбах, який і вніс резолюцію.

Сам Ашенбах - з сатиричної політичної партії Die Partei (політичний проект з симпатією до лівих ідей, створений як "партія-жарт", але у 2019 році її представники пройшли до Європарламенту). Він заявив, що політики роблять для боротьби з ультраправими недостатньо.

"Запит був спробою змінити це. Я також хотів дізнатись, з якими людьми я працюю в міській раді Дрездена", - додав він.

Автори резолюції зазначають, що "правих екстремістських поглядів і дій стає все більше", і закликають місто допомогти жертвам насильства ультраправих, захищати меншини й зміцнювати демократію.

Макс Ашенбах заявив, що цей крок продемонстрував, що міська рада прагне до розвитку "вільного, ліберального, демократичного суспільства, яке захищає меншини та рішуче виступає проти нацистів".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В той же час ісраїль оголосив себе національною державою. Тобто на посади тільки євреї, мова - тільки іврит. І ніяких мансів в сторону арабів чи будь-кого. Європа реально потопає в «темошкірізації». Нас це ще торкнулось слабенько. Хоча точки з шаурмою вже майже на кожному кроці. Це тривожні дзвіночки. Європа через свою демократію та толерантність втрачає національну ідентичність. Я, ідучи в Польщу, Німеччину, Італію розраховую на спілкування з Лєшеком, Гансом та Маріо а не з Махмудом, Рафіком чи Самвелом. Я не расист але араб Саїд, народжений та вихований у Відні дуже сильно відрізняється від лівійського «біженця» що прибув в Європу пів-року тому. Ніде не працюють, сидять на шиї європейців, диктують свої правила, бо їх більшість - це нікому ніде не сподобається
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні