ТОП-10 дивовижних тварини. ФОТО

0
12
ТОП-10 дивовижних тварини. ФОТО
Чудес в нашому світі вистачає наша планета прекрасна і неосяжна. Людина ділить свій будинок під назвою Земля з іншими істотами. Це птахи, ссавці і звичайно ж самі різні, красиві і незвичайні тварини, про існування яких ми з вами навіть і не здогадувалися.

Пише Enigma.

1. Браміна або Сліпа змія



Цю дивну істоту важко назвати змією, скоріше вона схожа на вугра або дощового черв'яка гігантських розмірів. Але, як каже нам сама її назва, вона сліпа, а все тому, що у неї немає очей і це сумно.

Ця змія зовсім не страшна, її навпаки, хочеться пожаліти. Ось таке ось диво чудове. Батьківщина цих сліпих холоднокровних - яскравий Таїланд, але зараз їх можна зустріти практично у всіх тропічних і субтропічних країнах нашої планети.



Вперше ця істота була виявлена ​​в 1968 році, і як і раніше вона дуже мало вивчена. Але вчені встановили, що біологічно сліпа змія ближче до саламандри і жаб, ніж до змій. Вони навіть не є рептиліями.

2. Мураха-панда



Матір Природа на вигадки хитра. Мураха-панда - всього лише гучна назва, але насправді це родич наших ос. Живуть ці чудові створіння в Чилі.

Миле забарвлення не робить цю комаху добрішою і дружньою, тому з нею потрібно бути напоготові, адже у неї, як і у оси, є гостре жало.

3. Окапі




Побачивши цю тварину, відразу згадуєш зебру або коня, але на превеликий наш подив вони не є навіть далекими родичами. А що ще більш дивно так це те, що її родичем є ніхто інший, як величний жираф. Так, саме так. Побачити Окапі можна в Республіці Конго, що в Центральній Африці.

4. Жук Umbonia Spinosa

У вас арахнофобія, тобто боязнь павуків? Але тільки не в цьому випадку, адже Жук Umbonia Spinosa не здатний налякати, а ось здивувати - цілком. Його незвичайна форма і забарвлення вражають і одночасно захоплюють. Яскравий і дуже гострий шип на його спині служить ножем, який розрізає соковиті рослини, якими харчується цей барвистий жук-вегетаріанець.

5. Китоглав або королівська чапля


Не знаю кому як, а мені ця, хоч і велика пташка, кита аж ніяк не нагадує. Вона більше схожа на птеродактиля, чи не так? Живе цей крилате диво природи в тропічних болотах східної Африки і зустріти його можна від Судану до Замбії.

Головною відмінністю китоглавих від всіх інших пернатих є його очі, які, як і у людини розташовані в передній частині черепа, і дозволяють китоглавим бачити все об'ємним.

6. Венесуельська міль-пудель

До такого поєднання ніхто не був готовий, а вчені, що відкрили новий вид молі, були вражені її красою і підвищеною волохатістю. Від цього і порівняння з не менш пухнастим і білим пуделем.

7. Молох


І ящірка і жива колючка - так можна охарактеризувати молоха. Цей колючий диявол вміло маскується від хижаків і гострі шипи, що покривають все його тіло, в цьому відмінні помічники. Мешкає Молох в пустелях Австралії і живе досить довго.

8. Деревна шорстка гадюка


Майстриня маскування деревна шорстка гадюка є найбільш незвичною з усіх змій. Саме шкіра надає їй такий цікавий вид і допомагає сховатися серед джунглів. Отруйна красуня проживає в тропічних лісах Африки і має різноманітні варіанти забарвлення від жовто-червоного до зеленого кольору.

9. Сайгак

Незвичайна антилопа знаменита своїм носом з двома ніздрями, з допомогою яких сайгак знаходить собі їжу. Що сумно, так це те, що цей вид антилоп під загрозою вимирання.

Ворогом сайгака є степові вовки і завдяки їм чисельність цього виду стрімко скорочується. А живуть ці милі парнокопитні на території Китаю, Казахстану і Монголії.

10. Пурпурова або лілова жаба

Цей вид сімейства жаб'ячих зовсім несхожий на звичних нам жаб, по-перше - за кольором, по-друге - за формою. Пурпурова або лілова жаба живе глибоко під землею і виходить на поверхню один раз на рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні