На Волині територіальним громадам дали у власність майже 60 тисяч гектарів земель

0
-3
На Волині територіальним громадам дали у власність майже 60 тисяч гектарів земель
Майже 59 тисяч га земель передали у власність об’єднаним територіальним громадам Волині.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

У лютому 2018 року на Волині розпочалася передача земель сільськогосподарського призначення державної власності об’єднаним територіальним громадам.

Відтоді ОТГ області отримали у власність 58,9 тис. га.

Минулого року 49,4 тис. га передали тридцяти об’єднаним територіальним громадам краю.

Ще десять ОТГ отримали 9513,1 га землі у 2019-му.

Так, у жовтні фахівці Головного управління Держгеокадастру у Волинській області передали необхідні документи головам Тростянецької, Підгайцівської, Гіркополонківської, Заболоттівської, Липинської, Війницької, Старовижівської та Привітненської об’єднаних територіальних громад. Окрім того, процес передачі земель
завершено і у Гуто-Боровецькій та Ківерцівській ОТГ.

Нагадаємо, що Головне управління Держгеокадастру у Волинській області підписало Меморандуми про співпрацю щодо передачі земель державної власності у комунальну із сорока ОТГ. Відтак, усі зобов’язання та пункти документу виконані.

Довідково:
Процес передачі землі об’єднаним територіальним громадам складається з чотирьох етапів. Спочатку громада направляє клопотання до обласного управління Держгеокадастру.

Потім відбувається інвентаризація земель у межах ОТГ, які до цього не були передані в користування. Далі здійснюється реєстрація в кадастрі ділянок, які були проінвентаризовані, після чого відбувається передача землі в комунальну власність за наказом начальника обласного управління Держгеокадастру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні