На Волині контролюватимуть харчування дітей в школах

0
3
На Волині контролюватимуть харчування дітей в школах
Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець провела засідання робочої групи з питань контролю за якістю харчування в закладах освіти області.

Відповідні доручення щодо посилення роботи в цій сфері на місцях були отримані під час селекторної урядової наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Відтак, котроль за якістю та безпекою харчування українських школярів виходить на новий рівень, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Волинські посадовці уже напрацювали план заходів забезпечення якісного харчування у навчальних закладах області.

Окрім цього, створена робоча група, до складу якої увійшли представники департаменту соціального захисту, управляння освіти, науки та молоді, управляння агропромислового розвитку, управління охорони здоров’я облдержадміністрації та головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Представники згаданих управлінь облдержадміністрації пройдуть відповідне навчання у місті Києві.

На думку начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського, відповідальність за безпечне та якісне харчування у школах та дитячих садках повинна бути покладена на керівників освітніх закладів.

"Директори навчальних закладів повинні контролювати та реагувати на найменші порушення в сфері харчування школярів. Окрім цього, до контролю повинна бути залучена бракеражна комісія продуктів харчування та продовольчої сировини у школах. Директори шкіл та представники комісії, за умови наявності відповідних документів на руках, зобов’язанні щодня перевіряти чим годують школярів", – зазначила Світлана Мишковець.

Варто зазначити, що до складу бракеражної комісії входить дирекція школи, медична сестра, батьки учнів, а також можуть бути зараховані депутати місцевих рад. Основними завданнями, які покладені на таку комісію, є запобігання харчових отруєнь, контроль за дотриманням технології приготування їжі, розширення асортиментного переліку страв, організація повноцінного харчування тощо.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області уже розроблений паспорт харчоблоку навчального закладу. Цей документ буде направлений у кожний навчальний заклад області.

Упродовж тижня керівники повинні опрацювати та надіслати документ Держпродспоживслужбі для узагальнення.

"Отримавши паспорти харчоблоків навчальних закладів, ми матимемо можливість вивчити ситуацію у школах та дитячих садках щодо матеріального забезпечення, знатимемо хто та як організовує харчовий процес. І найголовніше – знатимемо, наскільки безпечне та якісне харчування мають волинські діти. На основі узагальненої інформації будуть розроблені рекомендації, обов’язкові до виконання", – пояснив Богдан Лозинський.
Теги: їдальня, їжа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні