--> Якою буде зима в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Якою буде зима в Україні

0
22
Якою буде зима в Україні
Зима 2019-2020 років в Україні буде переважно теплою з більшою кількістю днів з плюсовою температурою, ніж в попередні роки.

Про це повідомила завідувач відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише УНН.

"Зима цього року буде такою ж теплою, як і попередні зими. Ці тенденції, які в нас спостерігалися протягом останніх п’яти років, вони й зберігаються. Можливі різкі зміни температури, можливі короткочасні зниження температури повітря до -10 і навіть -20, але вони будуть короткочасними. В цілому ж буде переважати тепла зимова погода", - зазначила метеоролог.

За її словами, зміни клімату передбачають збільшення кількості днів із температурами вище 0 взимку, але при цьому кількість днів із температурою -10…-20 не змінюється – в залежності від регіону кількість таких днів може бути 2-3 за сезон, тоді як переважатиме протягом зими температура від -5 до +5 градусів.

Також вона наголосила, що перші 9 місяців поточного року вже показали, що рік, включно із зимою, буде теплішим за попередні.

При цьому, вона додала, що причинами аномально теплої осені й зими, яка наближається, є значне прогрівання океанів – у північній частині Атлантичного і Тихого океанів, а також Середземного моря.

"В океані накопичена дуже велика теплова енергія і вона, наче пічка, яка буде підігрівати атмосферу протягом зими, і, зрештою ці теплі вологі повітряні маси будуть приходити в Європу і в Україну і будуть сприяти тому, що температура повітря в цілому буде вищою на 1-2 градуси, ніж на початку цього століття", - зазначила метеоролог.

Крім того, на погоду протягом зими буде впливати надзвичайне прогрівання полярних областей, аномалії температур у яких наразі сягають 10-15 градусів. У зв’язку з цим, арктичні повітряні маси будуть рухатися далі на Південь і частіше приносити різке похолодання, тоді як на Північ, навпаки, частіше поширюватимуться теплі повітряні маси.

"Це буде призводити до досить нестійкої погоди", - додала фахівець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні