У центрі Львова знайшли підземелля із людськими рештками. ФОТО

0
12
У центрі Львова знайшли підземелля із людськими рештками. ФОТО
У центрі Львова, на вулиці Корнякта у п’ятницю, 25 жовтня, під час проведення археологічних робіт було виявлено давнє склепіння та рештки мурованої затинькованої стіни.

Про це повідомляє Гал-інфо.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/science/10733208-u-centri-lvova-znayshli-pidzemellya-iz-lyudskimi-reshtkami-foto.html

За словами вченого НДЦ «Рятівна археологічна служба» Миколи Шніцара, дослідникам вдалось виявити елементи кахлю та частинки керамічного посуду. Серед супровідного матеріалу були монети різного періоду. Попередньо встановлено, що знахідка може бути криптою костелу Пресвятої Трійці при монастирі тринітаріїв, який існував тут з 1703 року до 1848 року.

Всередині приміщення були знайдені рештки кісток, зокрема, частина людської черепної коробки, що свідчить на користь цієї версії. Наразі їх передали антропологам для отримання більш детальної інформації.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні