--> Де у Луцьку незабаром збудують вірменську церкву. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де у Луцьку незабаром збудують вірменську церкву. ФОТО. ВІДЕО

0
8
Де у Луцьку незабаром збудують вірменську церкву. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку на вулиці Потебні, 105 вірменська громада буде будувати храм.

Його зведуть поблизу знака, спорудженого в пам’ять невинних жертв вірменського народу, – пише Суспільне Волинь.

Як розповів голова громади «Ані» Ншан Антонян, міська рада погодила містобудівні умови, наразі розробляється проектна документація.



На земельній ділянці, розміром 37 соток, релігійна громада «Сурб Саргіс» Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви планує звести храм, розповів її керівник Гор Карібян. На місці будівництва встановлено знак пам’яті невинних жертв вірменського народу.



Управління містобудування та архітектури Луцької міськради 11 жовтня затвердило містобудівні умови, каже заступник головного архітектора Андрій Маруняк. Згідно з документом, як виглядатиме храм, з яких матеріалів його збудують, визначатимуть замовник і проектант.



«В містобудівних умовах, які видала архітектура, зазначено висоту будівлі, це має бути 21 метр і відсоток забудови – 60 відсоток території, яка виділена. Ділянка є звичайна, там розміщувався колгоспний ринок, там продавали овочі, тварин, зараз необхідність в цьому відпала», – розповів заступник головного архітектора Луцька Андрій Маруняк.

Зі слів голови вірменської громади «Ані» Ншана Антоняна, розпочати будівельні роботи планують з середини листопада.



Це буде перша на Волині церква, що належить вірменській громаді, каже Ншан Антонян. Нині в області мешкає дві сотні родин вірмен. 70 з них – це жителі Луцька.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні