Українська науковиця виграла грант на вивчення кліматичних змін

0
-3
Українська науковиця виграла грант на вивчення кліматичних змін
Співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Марія Павловська виграла грант на вивчення змін клімату.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОН України.

“Співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Марія Павловська стала однією із 8 переможців престижного грантового конкурсу Наукового комітету з антарктичних досліджень (SCAR). Участь у ньому стала можливою завдяки поновленню 2018 року статусу України як повноцінного члена SCAR”, — йдеться в повідомленні.

Цьогорічні переможці представляють 5 країн — США, Японію, Австралію, Аргентину та Україну. Сума кожного гранту становить до 15 тис. доларів.

“Попередньо українська науковиця вивчала біогеохімічну взаємодію антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану на станції „Академік Вернадський“. Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі”, — йдеться в повідомленні.

Дослідження українки мають на меті сприяти кращому розумінню біологічних механізмів зв’язування та вивільнення вуглекислого газу в Світовому океані та процесів змін клімату.
Теги: наука, грант
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні