Ціни на воду в Луцьку – найнижчі на Волині, – директор Луцькводоканалу

0
-2
Ціни на воду в Луцьку – найнижчі на Волині, – директор Луцькводоканалу
Цьогоріч КП “Луцькводоканал” вдалося уникнути збитків та отримати прибутки, а лучани почали економити воду.

Про це йшлося 23 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації. Під час засідання заслухали та взяли до відома інформацію про роботу КП “Луцькводоканал” за 9 місяців 2019 року, повідомили в пресслужбі Луцької міськради.

За словами директора КП “Луцькводоканал” Віктора Гуменюка, цьогоріч підприємству вдалося подолати збитковість та за три квартали 2019 року - навіть отримати дохід у 16 тисяч гривень. Цього вдалося досягти завдяки збільшенню дохідної бази, оптимізації витрат. За звітний період 2018 року підпримєство мало збиток у 6 мільйонів гривень. В цілому у місті Луцьку спостерігається тенденція щодо економії води, лучани більш раціонально використовують воду.
Цього року було впроваджено систему доочистки стічних вод на деяких КНС. Вперше в Україні на КНС №2 було застосовано систему озонування стічних вод. А влітку 2019 року відкрито сучасний сервісний центр обслуговування споживачів Е-VODA. До кінця року буде завершено впровадження Геоінформаційної системи водопостачання і водовідведення.

При цьому Віктор Гуменюк наголосив, що основною проблемою підприємства є зношеність мереж, тому в рамках розроблених програм проводиться заміна найбільш аварійних ділянок. Заважають розвитку підприємства і наднизькі тарифи для населення за водопостачання та водовідведення. Віктор Гуменюк наголосив, що ціни на водопостачання у Луцьку є найнижчими у Волинській області та одними із найнижчих в Україні.

Також депутати надали дозвіл на списання транспортних засобів, які перебувають на балансі КП “Луцькводоканал” шляхом продажу через систему “ProZorro”. Мова йде про три транспортні засоби, які вже вичерпали свій ресурс, але є зацікавленість у їх подальшій експлуатації у суб’єктів господарювання з інших областей.

Окрім цього, депутати рекомендували надати згоду на передачу 120-ти контейнерів для роздільного збору сміття з балансу виконавчого комітету міської ради на баланс ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс”. Їх придбали в рамках проекту "Екологічна дружба понад кордонами" за грантові кошти, які залучили завдяки партнерам із краю Ліппе (Німеччина).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні