На Волині люди перешкоджають геологам проводити оцінку надр

1
8
На Волині люди перешкоджають геологам проводити оцінку надр
До Камінь-Каширського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що жителі села Гута-Боровенська перешкоджають працівникам георозвідки провести опис землі в лісі й здійснити дослідження надр.

Про це повідомляє Камінь-Каширський Відділ Поліції.

Відповідні дозвільні документи на це геологи мають.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником Камінь-Каширського ВП.

Правоохоронці встановили, що РКГП ДП «Українська геологічна компанія Рівненської комплексної геологічної партії» спільно із працівниками КП «ВОЛИНЬПРИРОДОРЕСУРС» проводили геологічні роботи поблизу села Гута-Боровенська Камінь-Каширського району.

Під час проведення вказаних вище робіт у представників георозвідки виник конфлікт із жителями села: останні наполегливо попросили геологів припинити проводити дослідження і покинути лісовий масив, що в подальшому ті і зробили.

Під час проведення перевірки СОГ ознак будь-якого кримінального правопорушення не було виявлено. В ході реагування на повідомлення, в будинку культури с. Гута-Боровенська відбулися збори громади, на яких був присутній начальник ВП, начальник СВ Камінь-Каширського ВП, голова Гуто-Боровенської ОТГ та представники КП «ВОЛИНЬПРИРОДОРЕСУРС».

Під час зборів вирішили призупинити георозвідку та провести ще одні збори 20.10.2019, на яких буде остаточно вирішуватись врегулювання конфліктної ситуації з місцевою громадою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ліс кому належить,громаді.Ось вона і вирішуватиме що робити!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні