Африканські футболісти заявили, що роками грають в Україні без зарплат

0
-4
Африканські футболісти заявили, що роками грають в Україні без зарплат
Футболісти, які приїхали в Україну з країн Африки, скаржаться, що їх обдурив футбольний клуб з Кропивницького.

Вони два роки не отримують зарплату. Про це пише ВВС Україна.

Близько 30-ти футболістів з Кот-Д'Івуару, Гани, Гамбії, Буркіна-Фасо та Нігерії вийшли на пресконференцію, де заявили, що стали жертвами шахрайства з боку місцевого аматорського футбольного клубу "Олімпік".

Вони кажуть, що їм обіцяли зарплату, харчування, проживання, проте вони два роки не отримували грошей, а коли почали обурюватись, їм пригрозили депортацією.

В "Олімпіку" відкидають звинувачення і заявляють, що не мають платити гравцям зарплати.

Української чи російської мови футболісти не знають. Кажуть, з тренером спілкувались через гуглперекладач. А на тренуваннях їм або хтось перекладав, або українці показували приклад, а вони повторювали.

"Кожен юний гравець в моїй країні мріє про кар'єру як у Дідьє Дрогба. Мрія стати великим футболістом є у багатьох", - каже один з футболістів на ім'я Стів Нчо Ковассі.

Він із Кот-Д'Івуару і чи не єдиний із команди знає англійську. Розповідає, що стати відомим футболістом - мрія багатьох хлопців у Африці. Саме вона і привела їх до України.

"Один менеджер в Африці, якому ми довіряли, дав нам контакти. Історії різні, але всі почали спілкування з представниками клубу через Facebook. Нам слали фото клубу, фото стадіону "Зірка". Ми вірили, бо бачили на Facebook, що останні два роки команда "Зірка" добре грала. Нам казали, що платитимуть, годуватимуть, а якщо ми себе добре покажемо, то згодом зможемо потрапити до більшого клубу Німеччини чи Польщі", - розповідає Стів.

Проте потрапили вони до клубу "Олімпік". Цей клуб виступає на аматорському чемпіонаті України з футболу. Склад команди - переважно футболісти з африканських країн.

Хтось з африканських футболістів у Кропивницькому вже два роки, хтось - пів року.

"Щоб моя мрія збулась, щоб сюди потрапити, я витратив багато грошей", - каже Стів.

Мова не лише про витрати на дорогу. Щорічно перед укладанням контракту, за словами гравців, вони платили тисячу доларів: як їм казали, 300 з них мали бути витрачені на оформлення документів та тимчасове проживання, а 700 - на їжу та кімнату. Ще по 200 доларів гравці мали платити щомісячно, але вже кілька місяців, як перестали це робити.

Вони показують контракти, де прописаний розмір заробітної плати: суми варіюються від 3 200 до 4 200 гривень на місяць. У когось контракт закінчується вже в жовтні, у когось - за кілька місяців.

Зараз змагання тривають, проте, кажуть гравці, під їхніми іменами грають інші - новачки з Африки. І така ситуація повторювалась багато разів. Стверджують, що у складі команди неодноразово з'являлись гравці, які насправді не грали, або взагалі вже залишили країну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні