Епідсезон: у поліклініках Луцька вакцинують від грипу. ВІДЕО

1
-8
Епідсезон: у поліклініках Луцька вакцинують від грипу. ВІДЕО
На Волині розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Триватиме він до травня наступного року, розповіла заступниця директора лабораторного центру Лариса Дудковська, йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

З її слів, під час епідсезону в Україні циркулюватиме 4 штами вірусів грипу. Ліквідатор аварії на ЧАЕС Адам Ковридюк прийшов до поліклініки зробити щеплення від грипу. Разом із медсестрою забирає вакцину із аптеки. Каже, щепитися – дешевше, ніж потім лікуватися.

"Я минулого року вакцинувався і жодного разу не хворів, цілий рік пройшов. А коли я не приймав вакцини – я по 5 разів хворів грипом. Не проходило жодного року, щоб я не хворів, по 2, по 3, по 4 рази – я по 2000, більше витрачав", – розповідає чоловік.

Адаму Ковридюку зробили чотирьохкомпонентне щеплення від грипу. Завідувачка 3-ї амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Тетяна Кравчук каже, що в жовтні-листопаді – найкращий період, щоб вакцинуватися від грипу, поки немає спалаху захворюваності.

Заступниця директора Волинського лабораторного центру Лариса Дудковська розповіла, що цього епідсезону в Україні очікують 4 штами вірусу грипу – це «Канзас», «Брісбен», «Колорадо» і «Пхукет».

Людина, яка хоче вакцинуватися від грипу, має бути здоровою і пройти огляд у сімейного лікаря. Після цього вакцину забирають в аптеці у спеціальній термо-сумці.

Нині в аптечну мережу державного виробничо-торгового підприємства "Волиньфармпостач" надійшло близько 2000 доз щеплень від грипу, - говорить його керівник Михайло Півнюк. Це – трьох- та чотирьохкомпонентні вакцини. З його слів, вони дорожчі на 5-10 відсотків, ніж торік.

Вакцинації від грипу немає в календарі обов’язкових щеплень. Її роблять за бажанням пацієнта і за його гроші.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ціна вакцини? Доза для дитини і дорослого?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні