Водій, який вчинив смертельну ДТП на Волині, заплатить 676 тисяч

0
-3
Водій, який вчинив смертельну ДТП на Волині, заплатить  676 тисяч
На Волині водій заплатить 676 000 гривень за вбивство на дорозі.

Так, Турійській районний суд вирішив не позбавляти волі громадянина України, який визнав свою вину у скоєнні смертельної ДТП. Про це стало відомо з вироку інстанції від 11 жовтня 2019 року, передає ІА "Конкурент".

Зазначається, що 10 червня 2018 року обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля Renault Magnum із напівпричепом марки "Kogel" , рухаючись автодорогою "М-07" сполученням "Київ-Ковель-Ягодин", на 466 км, поблизу селища Луків, під час виконання маневру повороту ліворуч, проявив безпечність та неуважність і допустив зіткнення з мотоциклом, не виявивши його рух (хоча мав на це можливість).

Внаслідок удару, мотоцикліст отримав численні пошкодження та помер внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломом кісток основи черепа та забоєм головного мозку.

Водій щиросердно розкаявся, просив суворо його не карати та не позбавляти права керувати транспортними засобами, оскільки це єдине джерело його доходу і не позбавлення цього права сприятиме відшкодуванню завданої потерпілим шкоди.

У підсумку суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі терміном на 4 роки та звільнив від відвування покарання з випробувальним терміном тривалістю 3 роки.

Чоловік сплатить дружині загинувшого мотоцикліста 158 тисяч гривень заподіяної моральної шкоди та 8 тисяч гривень витрат, понесених на правову допомогу. Окрім цього, винуватець ДТП сплатить по 170 тисяч гривень кожній дитині (троє дітей), загинувшого водія. Загалом він виплатить 676 тисяч гривень. Водійське посвідчення у чоловіка не забрали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні