У Луцьку відзначили працівників харчової промисловості. ФОТО

0
4
У Луцьку відзначили працівників харчової промисловості. ФОТО
У Луцьку представників харчової промисловості привітали з професійним святом.

Урочисті заходи з нагоди відзначення свята відбулися 17 жовтня у Луцьку, пише ІА Волинські новини.

Відзнаки представникам різноманітних підприємств харчової промисловості з різних районів Волині вручали представники обласної та міської влади.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко зауважив, що можна з гордістю сказати, що ця галузь в області працює стабільно, понад 100 підприємств виробляють продукції на суму понад сім мільярдів гривень. З 2014 року виробництво цієї продукції подвоїлося, у чому є заслуги кожного з присутніх під час урочистостей. Ці здобутки забезпечують майже сім тисяч працівників харчової галузі. Понад 60 підприємств запровадили систему управління якістю продукції, європейські стандарти, продукцію експортують в десятки країн світу. 60% українських кетчупів та соусів, 30% гірчиці виробляють на Волині.

Заступник голови обласної ради Роман Карпюк зазначив, що побував у 45 країнах світу і ніде не куштував такої смачної піци, як у Луцьку. Багато волинських підприємств успішно поставляють свою продукцію на експорт, тож їхній бізнес відповідальний. За вагомий особистий внесок у розвиток харчової та переробної промисловості, забезпечення населення високоякісною продукцією, сумлінну працю та з нагоди професійного свята він вручив почесні грамоти голови обласної ради низці представників харчової галузі Волині.

Відзнаки від Волинської ОДА та профільного міністерства вручала заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Вона зауважила, що сьогодні споживачами послуг харчової промисловості є всі, а якість продукції визнана як в Україні, так і закордоном.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що Україні почала відбуватися тоді, коли відродилася харчова промисловість, яка склала конкуренцію іноземним продуктам, які сюди завозили у 1990-ті роки. Наші продукти виявилися якіснішими, смачнішими, кращими та витіснили іноземних конкурентів. Вітчизняні вироби харчової промисловості першими потрапили закордон та почали займати там нішу якісних продуктів. До прикладу, Нідерланди тепер потерпають від того, що їхні виробники не можуть конкурувати з українською курятиною ні за якістю, ні за ціною. Він згадав, як у Грузії було складно знайти в магазинах місцеві кондитерські вироби, адже переважала українська продукція. Це підтвердження того, що харчова промисловість сьогодні – локомотив, що тягне за собою решту промисловості, є зразком для іншого бізнесу. Секретар міськради подякував присутнім за те, що вони виробляють високоякісну та затребувану продукцію, працюють прозоро, сплачуючи податки та наповнюючи бюджети міста, області та України.

Представники підприємств харчової промисловості отримали низку відзнак від Луцької міської ради та департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні