--> Схопив за шию і почав душити: судитимуть вбивцю, якого спіймали після чергового злочину в Рівному | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Схопив за шию і почав душити: судитимуть вбивцю, якого спіймали після чергового злочину в Рівному

0
6
Схопив за шию і почав душити: судитимуть вбивцю, якого спіймали після чергового злочину в Рівному
У Рівному молодик, який відсидів за вбивство, щойно вийшовши на волю, спробував зґвалтувати 24-річну дівчину. А коли жертва його впізнала, намагався задушити.

Злочинця затримали. Його долю вирішить суд, пише «Вісник».

МАМА ДУШОГУБА НА КОЛІНАХ ПОВЗЛА ДО ТРУНИ

Про те, що сталося у 2009-му, досі зі сльозами на очах згадують рідні 11-річної Каті Масалової. Дівчинка увечері вийшла погуляти надвір і додому не повернулася. Батьки звернулися в міліцію – і невдовзі їхню донечку знайшли. На жаль, мертвою – під дерев’яним піддоном для цегли на території сусідньої новобудови. Над нею вчинили наругу.

Наступного дня за підозрою у вбивстві дитини затримали неповнолітнього сусіда Романа, який, кажуть, перебував на обліку в психоневрологічному диспансері. Коли родина загиблої готувалася до похорону, ще не знала про це. Їх здивувало, що прибігла мама Романа, у коридорі впала на коліна й повзла до труни, у якій лежала їхня Катруся. Сусідка ридала: «Сонечко, пробач мене! Краще б він з вікна 9-го поверху викинувся, ніж маю з таким тягарем жити!»…

Вину душогуба довели. Йому дали 13 років. Та повний термін у місцях позбавлення волі чоловік не добув і два місяці тому вийшов на волю за так званим «законом Савченко».

ВІД СМЕРТІ ВРЯТУВАВ ТЕЛЕФОН

Хтось хлопця остерігався, хтось жалів. А у річницю попереднього злочину, день в день через десять років, знову від жаху здригнувся весь будинок. Адже Роман мало не вбив і не поглумився над іншою сусідкою!

Того дня він близько опівночі напав на 24-річну дівчину на зупинці громадського транспорту. Схопив свою жертву за шию і почав душити. Коли юнка знепритомніла, потягнув її у кущі. Там спробував зґвалтувати, однак вона отямилася і стала чинити опір. А ще впізнала у нападнику Романа. Тож він знову взявся її душити.

Дівчину врятувало те, що в момент нападу вона розмовляла по телефону з подругою. Товаришка одразу зрозуміла, що сталася біда, і викликала правоохоронців. Невдовзі біля тієї зупинки проїхала поліцейська машина з мигалками та сиреною. Це злякало нападника, і він кинувся навтьоки. А до поліції вибігла боса, розхристана і до смерті налякана дівчина.

Підозрюваного шукали цілу ніч кілька десятків людей: правоохоронці, громадські активісти й таксисти. А вранці його затримали біля власної оселі. Як повідомив начальник слідчого управління Нацполіції Рівненської області Олександр Панасюк, під час нападу зловмисник розповідав дівчині, що збирається її вбити. Душогуба затримали. Його подальшу долю вирішить суд.

Наталія КРАВЧУК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні