--> Присудили Нобелівську премію з літератури, серед переможців – етнічна українка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Присудили Нобелівську премію з літератури, серед переможців – етнічна українка

0
3
Присудили Нобелівську премію з літератури, серед переможців – етнічна українка
Нобелівська премія з літератури за 2018 та 2019 роки була вручена присуджена польській письменниці і поетесі українського походження Ользі Токарчук та австрійському драматургу Петеру Гандке.

Про це пише УНН з посиланням на офіційні прес-релізи організації.

Нобелівська премія в галузі літератури 2018 року присуджена польської письменниці і поетесі Ользі Токарчук.

Премія присуджується Токарчук “за уяву оповідача, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя”, — зазначив постійний секретар Матс Мальме, що оголошував імена переможців.

На думку академіків, Токарчук “ніколи не розглядає реальність як щось стабільне або вічне”. “Вона будує свої романи на напрузі між культурними протилежностями: природа проти культури, розум проти божевілля, чоловік проти жінки, будинок проти відчуження”, — оголосив представник академії.

Варто також зазначити, що Ольга Токарчук народилася у польському в Сулехові, у родині вихідців з України.

Нобелівська премія в галузі літератури 2019 року присуджена австрійському драматургу Петеру Гандке за “впливову роботу, в якій з лінгвістичною винахідливістю він досліджував периферію і специфіку людського досвіду”.

Петер Гандке зарекомендував себе як один з найвпливовіших письменників в Європі після Другої світової війни, відзначає Нобелівський комітет. “Своєрідне мистецтво Пітера Гандке полягає в пильній увазі до пейзажів і матеріального присутності в світі, що зробило кіно і живопис двома його найбільшими джерелами натхнення”, — йдеться в заяві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні