Скільки триватиме бабине літо в Україні

0
2
Скільки триватиме бабине літо в Україні
Після 10 жовтня в Україну повернеться саме справжнє осіннє тепло і місцями очікується підвищення температури повітря до +25 градусів.

Як розповів начальник Національного гідрометеорологічного центру України Микола Кульбіда це потепління буде тривалим, пише OBOZREVATEL.

"Потепління вже почалося з сьогоднішнього дня, воно буде продовжуватися і буде тривалим, і його можна назвати бабиним літом. В цей період максимальні денні температури можуть досягати 20 градусів, на півдні навіть 25 градусів", - зазначив Кульбіда.

Синоптик повідомив, що, за попередніми прогнозами, "бабине літо" в Україні триватиме не менше 10 днів. Після 20 жовтня температура повітря різко впаде.

"В 20-х числах, 22, 23 і 24 жовтня – ми очікуємо хвилю холодного повітря, яка прийде до нас з північного заходу Європи. Вона викличе навіть зниження денної температури до 8-10 градусів вище нуля в західних, північних і центральних областях", - розповів Кульбіда.

Він зазначив, що це лише попередній прогноз, так як є можливість оцінити стан погоди лише на два тижні вперед.

"Наскільки тривалим буде цей період, сказати важко, оскільки ті моделі, які використовуються для прогнозування, дають змогу оцінювати стан погоди лише на 15 днів вперед", - пояснив синоптик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні