Волинське селище хочуть зробити містом

0
-3
Волинське селище хочуть зробити містом
Депутат Маневицької районної ради Андрій Линдюк підготував звернення до Волинської обласної ради і обласної адміністрації щодо присвоєння статусу міста селищу Маневичі.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

"Це рішення має ухвалити Верховна рада України, а тому варто буде звертатись і до народних депутатів України. Зважаючи, що нині і медична, і освітня субвенції враховують Маневичі, як міську територію, і як таких пільг для маневичан, жителів смт вже нема, тобто фактично по всіх нормативних документах жителі селищ прирівняні до міських жителів, а тому нема потреби триматись за статус селища", – обґрунтовує Линдюк.

"За головним критерієм Маневичі вже давно мали б отримати статус міста, адже кількість жителів вже давно більше 10 тисяч, і що важливо – населення райцентру зростає. І в останні роки ми намагались районні структури максимально оновити, щоб наші Маневичі виглядали сучасніше", – зазначає він.

Чи вносити це звернення у районну раду для схвалення депутатами і чи розпочинати процедуру зміни статусу селища на місто, депутат поцікавився у громади.

У коментарях під дописом депутата мешканці Маневич ідею підтримують.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні