У Польщі кинули на гроші групу українських заробітчан

0
2
У Польщі кинули на гроші групу українських заробітчан
У Польщі “кинули” на гроші групу працівників з України: ті збирають і продають гриби, щоб купити їжу.

Група українських працівників приїхали в липні до Польщі, щоб заробити грошей для утримання своїх родин, натомість стали жертвами нечесного роботодавця й залишилися без засобів для існування.

Про це пише gazetaolsztynska.pl, пoвідoмляє Yavp.pl. Усі постраждалі працювали на прокладанні телекомунікаційних мереж неподалік Ілави (Вармінсько-Мазурське воєводство).

Робота була фізично важкою, чоловіки вручну копали траншеї, а їхній робочий день подекуди тривав понад 12 годин на добу. Працівники слухалися, бо їм обіцяли непогану зарплату. Тільки от укладати трудові договори ніхто з ними не поспішав.

Українці кажуть, що їхній роботодавець затягував підписання документів з першого дня. Чоловікам постійно говорили, що “пані в офісі готує документи”. Коли ж вони раз по раз нагадували про це бригадиру, той почав погрожував вивезти незадоволених до лісу. Згодом пригрозив ще й депортацією, адже українці так і працювали нелегально.

За важку фізичну працю українцям так і не заплатили. Зараз вони залишилися практично без грошей. Один із них навіть продав авто, аби було за що повернутися додому. Інші поки що виживають за рахунок грибів: збирають їх в лісі та продають.

Роботодавець, у якого працювали чоловіки, на зв'язок перестав виходити. Кожному з українців він заборгував від 4-х до 6 тисяч злотих. Про цей випадок вже повідомили інспекцію праці в Ольштині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні