У Луцьк на круглий стіл приїхав британський режисер

0
4
У Луцьк на круглий стіл приїхав британський режисер
У Луцьк завітав відомий британський режисер, друг Джона Леннона та Ігоря Стравінського, почесний професор СНУ імені Лесі Українки Тоні Палмер.

Круглий стіл за участю гостя з Великої Британії відбувся 4 жовтня у Музеї Лесі Українки СНУ в рамках ХVI музичного фестивалю “Стравінський та Україна”, - повідомили у Волинській обласній філармонії.

25 лютого 2021 року виповниться 150 років від дня народження великої української поетеси, драматургині, громадської діячки Лесі Українки. Круглий стіл став одним із етапів підготовки до святкування.

Перед початком круглого столу завідувачка Музею Лесі Українки Тетяна Данилюк-Терещук ознайомила поважного гостя з експозицією, розповівши про життя поетеси, її родовід, особливості творчості.

Засідання круглого столу відкрив ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, професор Ігор Коцан. Він розповів про творчість почесного професора СНУ Тоні Палмера, про його діяльність як режисера (зазвичай митця називають документалістом, але в його доробку є й художні фільми) та кінокритика, про знакові роботи містера Палмера – такі, наприклад, як “Одного разу на кордоні…“ (про Ігоря Стравінського), “Бітлз та Друга світова війна” тощо.

Ректор СНУ наголосив на потребі зняти фільм про Лесю Українку, і висловив сподівання, що режисером цього фільму буде Тоні Палмер.

У відповідь містер Палмер сердечно подякував організаторам круглого столу за можливість ознайомитися з з експонатами музею, за цікаву розповідь про поетесу.

Що ж до перспектив появи кінострічки, митець висловив бажання детально вивчити максимум матеріалів зі згаданої, прочитати твори Лесі Українки, можливо, й переглянути вистави за її драмами. На прикладі власної роботи над фільмами про Ріхарда Вагнера та Дмитра Шостаковича Тоні Палмер показав, наскільки важливо, щоб режисер був “у матеріалі”.

Теги: режисер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні