Нацбанк розпочав друкувати банкноти номіналом 1000 гривень

2
-1
Нацбанк розпочав друкувати банкноти номіналом 1000 гривень
Банкнотно-монетний двір НБУ розпочав друкувати банкноти номіналом 1000 гривень.

Про це повідомили в пресслужбі НБУ, передає УНН.

Нові 1000-гривневі банкноти друкують у банкнотно-монетному дворі НБУ. Вони з’являться в обігу з 25 жовтня.

Відзначимо, що сьогодні журналістам під час престуру показали, як відбувається процес друку банкнот номіналом 1 000 гривень.

“Першочергово Національний банк планує ввести у обіг близько 5 млн таких банкнот. Банкнота номіналом 1 000 гривень має більше 20 елементів захисту, що дозволяють гарантовано підтвердити її справжність”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що банкнота має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту: “віконну” захисну стрічку та елемент SPARK. Це елементи з оптично-змінним ефектом: при зміні кута нахилу банкноти змінюється напрямок руху фонового зображення стрічки, а колір елементу SPARK поступово міняється від золотистого кольору до нефритового.

“Введення в обіг нової банкноти номіналом 1000 гривень зробить розрахунки для громадян і бізнесу зручнішими, сприятиме зменшенню операційних витрат банківських установ та витрат на інкасацію. Це дозволить суттєво зекономити витрати Національного банку на друкування, зберігання, оброблення та перевезення банкнот”, — зазначив начальник управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУВолодимир Тищенко.
Теги: гроші, банк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що, туалетний папір закінчується ?
Відповісти
Інфляція продовжує зростати,ще кілька років і мільйонну купюру друкувати будуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні