Уряд хоче зменшити середню тривалість госпіталізації пацієнтів

1
3
Уряд хоче зменшити середню тривалість госпіталізації пацієнтів
Уряд хоче зменшити середню тривалість госпіталізації пацієнтів на 20%.

Про це йдеться у програмі діяльності уряду, повідомляє УНН.

“Ми забезпечимо громадянам доступ до гарантованого, чітко визначеного пакета найбільш необхідних медичних послуг, шляхом укладення контрактів між медичними закладами та державою за принципом „гроші ходять за пацієнтом“. За попередньою оцінкою, це дасть змогу домогосподарствам заощаджувати не менш як 15% на лікування”, — йдеться в програмі.

Так, в уряді хочуть створити умови для лікування пацієнтів за визнаними світовими клінічними рекомендаціями, вдосконалити систему контролю якості мед послуг.

Планують здійснювати підготовку фахівців для підвищення кваліфікації медичних працівників до рівня світових стандартів.

“Ми запровадимо лікарське самоврядування та правила доступу до професії, щоб лікар мав більше свободи, відповідальності і був захищений від свавілля чиновників. Запровадимо страхування відповідальності лікарів у разі завдання шкоди пацієнту. Продовжимо розвивати програму „доступні ліки“, поступово розширюючи перелік безоплатних для пацієнта лікарських засобів. Як наслідок, ліки від найбільш поширених хвороб стануть доступнішими”, — зазначено в програмі.

В уряді вважають, що “нова система надання медичних послуг дасть можливість пацієнтам швидше одужувати та залишатися соціально активними, що позитивно вплине на продуктивність праці та якість життя людей”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аж дух захоплює від такої турботи!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні