Медики-іноземці оглянуть волинян, які потребують пересадки нирки. ВІДЕО

0
5
Медики-іноземці оглянуть волинян, які потребують пересадки нирки. ВІДЕО
В Луцькій міській клінічній лікарні на базі відділення детоксикації працюватимуть іноземні лікарі.

Медики з Білорусі, Литви та Франції візьмуть участь у конференції на тему «Захворювання нирок- швидко зростаюча проблема», - йдеться в сюжеті Суспільного.

Вони оглянуть хворих, що потребують гемодіалізу, і прочитають лекції для лікарів.

Тричі на тиждень Лілія Малюкова приїжджає до Луцької міської лікарні на гемодіаліз.

На діалізі Лілія з квітня цього року. Чотири години жінка проводить у лікарні, поки її кров чистить апарат «штучної» нирки.

Лілія сподівається на операцію з пересадки нирки, планує її зробити в Україні, донором може стати її батько.

Трансплантації очікує і Валентина Сидорчук. Чотири роки поспіль жінка через день на гемодіаліз приїжджає з Маневицького району. Пересадку хоче здійснити в Білорусі.

Щороку кількість хворих на ниркову недостатність збільшується, каже лікар Євген Федчук. Нині гемодіалізу потребує дві сотні волинян. Для них ця процедура безплатна, фінансується коштом державного бюджету.

«Для хворих з гемодіалізом або пересадка, якщо це можна зробити, або пожиттєво. Пересадка в нас би була, спеціалісти є, законів немає», - каже медик.

Зі слів Євгена Федчука, пересадку нирок успішно роблять у Білорусі. З січня 2016 року луцькі медики мають можливість повчитися у білоруських колег в рамках реалізації спільного проекту. Старша медсестра Світлана Григор’єва двічі підвищувала кваліфікацію у Брестській обласній лікарні.

Світлана Григор’єва, старша медична сестра відділення детоксикації: «В нас дуже високий рівень наших апаратів, можна навіть сказати, що ми на крок попереду».

Сьогодні - черговий етап реалізації програми транскордонної співпраці. Досвідом з лучанами поділяться лікарі з Білорусі, Литви та Франції.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні