--> У Луцьку готуються до чемпіонату з джиу-джитсу. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку готуються до чемпіонату з джиу-джитсу. ВІДЕО

0
3
У Луцьку готуються до чемпіонату з джиу-джитсу. ВІДЕО
Більше трьохсот учасників з’їдуться до Луцька на відкритий чемпіонат з бразильського джиу-джитсу.

Про це розповів головний тренер Михайло Савчук, передає «Суспільне Волині».

Зі слів тренера, такий поєдинок в обласному центрі відбуватиметься вперше.

Бразильським джиу-джитсу займається дев’ятирічна Мар’яна МАрушкіна. Каже: цей вид спорту її улюблений.

«Я займаюся дуже наполегливо. Я знаю, що мені це треба і я хочу цього. З моєї сім’ї ніхто не проти, щоб я цим займалася. Я борюся з хлопцями у нашій ваговій категорії. Це дуже важливо, бо якщо він буде важчий на 5 кілограмів, то мені його буде важко перекрутити, збити ногою. Мені це дуже допомагає», - розповідає дівчина.

Сергій Тарасюк у спорті більше двох років. Якщо на початках хлопець програвав, то зараз результати праці видно.

«Я за два з половиною роки, які я займаюся джиу-джитсу був на багатьох всеукраїнських змаганнях. Нещодавно був у Виноградові, зайняв 3 місце. Я дуже багато раз програвав. Я шість раз програв, а три рази виграв», - зізнається хлопець.

Готував команду на відкритий чемпіонат з бразильського джиу-джитсу тренер Іван Сильман.

«Участь у волинській команді беруть 52 учасник. Багато хто з них, буде пробувати себе вперше на таких змаганнях. Бразильське джиу-джитсу дуже стрімко набирає обертів. Цьому дуже посприяв вид спорту, як ММА. Тут показали, що боротьбою можна вигравати. Для дітей це добре, бо це цікавий вид спорту. Менш травматичний ніж дзюдо чи самбо, бо основна частина сутичка проходить в партері від того, він менш травматичний», - каже Іван Сильман.

Зі слів головного тренера Михайла Савчука, перші три етапи Чемпіонату Ліги джиу-джитсу України відбувалися у Хмельницькому, Івано-Франківську та Кропивницькому.

«З’їдуться 12 областей. Біля 250-300 учасників буде приймати участь. Команди будуть представлені, це центральні і західна Україна. Наша команда на цих змаганнях буде представлена максимальною кількістю дітей юніорів та дорослих», - зазначає тренер.

Чемпіонат з джиу-джитсу відбудеться 29 вересня, у неділю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні