--> У США з аукціону продають виготовлений на Луцькому автозаводі «ЛуАЗ-969 М» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У США з аукціону продають виготовлений на Луцькому автозаводі «ЛуАЗ-969 М»

0
4
У США  з аукціону продають виготовлений на Луцькому автозаводі «ЛуАЗ-969 М»
В Сполучених Штатах Америки з аукціону продають виготовлену на Луцькому автозаводі машину моделі «ЛуАЗ-969 М».

Як відомо, цей повнопривідний автомобіль випускався на Луцькому автомобільному заводі з 1979 до 1992 р. як модифікована версія попередньої серії – «ЛуАЗ-969 А», пише «Волинська газета».

Від попередника відрізнявся оновленим дизайном та покращеними ходовими властивостями. Щоправда, комфорт був на рівні «совдепії», але його відсутність компенсувалася унікальною прохідністю машини та доступною ціною.

Тож у «лихі 90-ті», коли люди не могли купити фактично ніякої автівки, «Волинянки» (в народі – «бандерівки) заполонили вулиці не лише рідного м. Луцька та Волині, але й користувалися підвищеним попитом в інших республіках. Особливо, де гірська місцевість. Мало того: під час першої російсько-чеченської війни солдати Президента Ічкерії Джохара Дудаєва масово використовували ці транспортні засоби, щоб упритул наблизитися до російської бронетехніки та знищити її протитанковими засобами.

Наступним у серію мав піти всюдихід «ЛуАЗ-1302», але попри його презентацію на найвищому рівні (під час візиту в м. Луцьк на ньому навіть поїздив тодішній Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко, оглянула і його наступниця Юлія Тимошенко) ідея недорогої та всюдихідної машини наказала довго жити. Тож «Луцьке автоскладальний завод №1» Корпорації «Богдан Моторс» переключився на випуск інших транспортних засобів – в основному автобусів і тролейбусів.

І ось, як повідомили колеги з радіо «Мелодія», в США проводиться незвичайний аукціон: продають «ЛуАЗ-969 М». Стартова ціна – 9000 доларів США. Слід зазначити, що в Україні цю модель 1992 р. випуску можна купити за 2100 «зелених».

Але дивуватися різницею цін не варто: за океаном люди заробляють набагато більше, та й «Бандерівка» там – це екзотика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні