У Луцьку запрацювала перша котельня на альтернативному паливі

1
2
У Луцьку запрацювала перша котельня на альтернативному паливі
У Луцьку запрацювала перша екологічно безпечна котельня на твердому паливі. Офційне відкриття котельні на альтернативному паливі відбулось у четвер, 26 вересня.

Робота котельні дасть можливість мешканцям мікрорайону ЛПЗ економити на гарячому водопостачання та на опаленні. Котельня обладнана найсучаснішою системою очистки європейського рівня, яка захищає навколишнє середовище від шкідливих викидів. Це перша твердопаливна котельня у Луцьку, яку вдалось збудувати завдяки залученню коштів Європейського банку, – розповів перший заступнк міського голови Григорій Недопад на своїй сторінці у фейсбуці.

Вартість проекту – 1 млн 276 тис євро, з яких 7750 тис євро – це грантові кошти від фонду Е5Р, яких не потрібно повертати.

"Запуск котельні – це не лише ще один вдалий приклад нашої співпраці з європейським банком, але і безпека для екології. Орієнтовна окупність проекту – близько трьох років. Нову котельню обладнано потужним електрофільтром, який є вдвічі більшим за сам котел. До прикладу, якщо норма шкідливих викидів на один кубометр в Україні становить до 150 мг, то при використанні фільтра у новій котельні рівень викидів – усього 3,5 мг на кубометр.

Відкриття котельні – важлива подія в житті Луцька, адже слугує зразком впровадження енергоощадних технологій європейського рівня, вона забезпечує економію на опаленні та дбає про стан екології. Щиро вдячний усім, хто долучився до реалізації проекту та процесу залучення європейських інвестицій. Пророблено велику роботу, а результат роками слугуватиме на користь лучан", – зазначив Григорій Недопад.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Вартість проекту – 1 млн 276 тис євро, з яких 7750 тис євро – це грантові кошти від фонду Е5Р, яких не потрібно повертати" . 7750 тис євро = 7 млн. 750 тис євро. Куди поділи 6 млн. 474 тис євро ???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні